Ideje za prazničnu dekoraciju – ali sa karakterom

by | November 10, 2023
Ideje za prazničnu dekoraciju

Hajde da ova sezona bude posebna i da zaista uneste tu toplu magiju u prostor. Šta kažete na malo drugačije ideje za prazničnu dekoraciju

Ideje za prazničnu dekoraciju – ali sa karakterom

Ogledalo iza novogodišnje jelke

Najlakši način da svoju prazničnu dekoraciju podignete na viši nivo? Koristite moć ogledala da svojoj novogodišnjoj jelki date dodatni uticaj. Naslonivši ogledalo do poda na zid pored vašeg drveta, odraziće se sva svetlucava svetla i ukrasi nazad u prostoriju, suštinski udvostručavajući njeno prisustvo. Ovaj trik posebno dobro funkcioniše u malim prostorima ako želite da vaša jelka izgleda veće i svetlije nego što zaista jeste.

Mesto za novogodišnje čarape

Nemaju svi predivan kamin na koji bi okačili svoje čarape. Srećom, postoji mnogo drugih načina da okačite novogodišnje čarape, a da to i dalje izgleda praznično. Dopada nam se ova ideja sa policama za knjige, ali možete ih okačiti i na kuke u ulazu, na ormarić u vašoj trpezariji ili na zid kao umetnost.

Male novogodišnje jelke

Minijaturne jelke su odličan način da podignete prazničnu atmosferu u domu bez preterivanja. Povežite ih bajkovitim lampicama za suptilan sjaj. Postavljanje drveća u korpe ili vaze daje im uglađeniji i uzvišeniji izgled.

Ideje za prazničnu dekoraciju: Traka od somota

Može biti zabavno menjati dizajn božićne jelke iz godine u godinu, ali kupovina novih ukrasa svake praznične sezone brzo bi postala veoma skupa. Umesto toga, uzmite nekoliko rolni baršunaste trake i zavežite nekoliko mašnica direktno na svoje drvo. Lukovi će izgledati jednako lepo kao i tradicionalni ukrasi, ali koštaju mnogo manje. Bonus: Možete ponovo koristiti traku za umotavanje poklona!

Venac za prozor

Ako želite potpunu atmosferu zimske zemlje čuda za vaš praznični ambijent, nemojte se stideti kada je u pitanju venac. Postavljanjem venca na prozor ili vrata je odličan način da se poigrate sa atmosferom u domu i pružite novu fokusnu tačku prostorije.

Sveće na kaminu

Učinite da se vaš kamin oseća dodatno praznično danju i noću sa ovom idejom za prazničnu dekoraciju. Obložite kamin svećama na stubovima (pravim ili lažnim – bilo šta radi!) u različitim visinama, a zatim ih zapalite uveče da ispunite prostoriju mekim sjajem upaljenih sveća. Ovo je odlično rešenje ako imate kamin koji ne radi ili jednostavno želite da izgleda svečano čak i kada nemate vatru.

Nostalgična dekoracija

Da, želite da vaše drvo izgleda kohezivno sa ostatkom vašeg prazničnog dekora, ali to ne znači da treba da bude savršeno uređen prikaz bez karaktera. Unesite malo nostalgije sa ukrasima koji za vas imaju posebno značenje. Bilo da su ih ručno izradili vaši mališani, bili su poklon od rođaka ili ste ih sakupljali godinama, na kraju će rezultat biti poseban – čak i ako se ne slažu svi ukrasi jedni sa drugim.

Miljana Momirović

Julia Klueva/GettyImagesPlus