Praktično i šarmantno: Kako ulepšati police u kuhinji?

by | October 4, 2023
police u kuhinji

Ove otmeni prostori pokazuju da police u kuhinji, osim praktičnosti, mogu da pruže zadivljujuću dekoraciju koja ulepšava ceo prostor.

Praktično i šarmantno: Kako ulepšati police u kuhinji?

Kratke police u kuhinji

Tirkizne pločice se odlikuju bebiplavim donjim kuhinjskim ormarićima. Umesto visećih ormarića iste plave nijanse, kratke bele otvorene police omogućavaju da kuhinjski prostor za skladištenje deluje kao sjajan prikaz za njeno stakleno posuđe.

Osim za skladištenje, police u kuhinji mogu se koristiti i za izlaganje kuhinjskog pribora i posuđa koji su estetski privlačni. Možete koristiti i dekorativne predmete da ih povežite sa paletom boje kuhinje, kao što je to ovde slučaj. Roze-bele metro pločice za kuhinju su u kontrastu sa plavim akcentnim posuđen na plutajućoj polici i zavesama na kružnom kuhinjskom ostrvu.

Vertikalne otvorene police

Ova kuhinja možda jeste tesna ali definitivno koristi svoj vertikalan potencijal. Od kuhinjskog elementa do zida postavljene su otvorene police sa jasnom organizaciju tako da je sve pri ruci za svakodnevno kuvanje.

U ovoj šarmantnoj kuhinji, police su poslužile ne samo za organizaciju stklenog posuđa, nego su i celom dužinom poslagane boce vina koje doprinose ovom vintidž ambijentu.

Možda najupečatljivije ideje za police mogu se videti u ovoj kuhinji. Serija visećih vertikalnih polica je savršeno rešenje za minimalističku kuhinju sa velikim prozorima. Na ovaj način, ne samo što doprinose dodatnom prostoru za skladištenje, nego se i koristi i kao meko razdvajanje od dnevne sobe jer se ne oslanjaju na zid.

Zidne police za kuhinju

Ove otvorene police se koriste za posuđe, skladištenje hrane i lonce i tiganje. Osim viseće rasvete, zelena u ružičasto-zelenoj šemi kuhinje dolazi kroz ove elemente koji bi bili prekriveni da nije bilo otvorenih polica. Mala kuhinja dokazuje koliko su korisne otvorene police jer pomažu da mali prostor ne bude skučen.

Napuljske pločice ukrašavaju zidove i pod kuhinje u ovom malom stanu. Posuđe se čuva i izlaže u vintidž velškoj komodi koja odiše karakterom.

Antički porcelan izložen je u ovim zidnim policama koje se protežu duž stepenica i, pored praktičnosti, pružaju dekorativni izgled.

 

 


Miljana Momirović

brizmaker/GettyImagesPlus