Jedinstvena crno-bela estetika: Apartman u Milanu kao definicija stila

by | November 29, 2023
Jedinstvena crno-bela estetika: Apartman u Milanu kao definicija stila

U crno-beloj paleti boja, apartman u Milanu postaje riznica sećanja. Ovaj stan, koji je sada dom direktorke marketinga kompanije Kartell, predstavlja album uspomena i mesto gde se prošlost i sadašnjost prepliću u jednu porodičnu priču.

Apartman u Milanu: Monohromatski sa detaljima

Lorenza Luti opisuje svoj dom kao balans crne i bele, sa crnim lampama, stolovima i velikim crno-belim kilimom koji prekriva veći deo dnevnog boravka. Ova šema boja stvara osećaj čistote i reda, čineći prostor elegantnim i sofisticiranim. Ipak, kako bi razbila monotoniju, Lorenza je dodala nekoliko dodira boje, poput stolica iz 19. veka koje je presvukla u živopisnu zelenu tkaninu, kao i savremenih slika koje dodaju šarenilo prostoru.

Članak se nastavlja posle reklama

Kada je reč o uređenju dnevnog boravka, Lorenza naglašava važnost osvetljenja koje čini prostor toplim i ušuškanim. Kartell-ova kolekcija rasvete, koja obuhvata lampama dizajniranim od strane Laviani-a, Lissoni-a, Starck-a i Yoshioka-e, doprinosi stvaranju prijatne atmosfere.

Članak se nastavlja posle reklama

Lorenza ističe i nekoliko ključnih komada nameštaja, poput velikog kauča Largo od Piero Lissoni-ja, fotelja Cara dizajniranih od strane Philippe Starck-a, kao i lampi Planet od Tokujin Yoshioka i Kabuki od Ferruccio Laviani.

Članak se nastavlja posle reklama

Poseban prostor u stanu zauzima kuhinja, koju Lorenza opisuje kao svoj omiljeni deo doma. Ovo je mesto gde se oseća zaštićeno, gde pronalazi mir i gde se može opustiti. Zidovi kuhinje čuvaju uspomene na brojne obroke sa porodicom, ali takođe predstavljaju mesto gde Lorenza pronalazi vreme za sebe. Kuhinja postaje oaza mira usred svakodnevnog života, mesto gde se kulinarne kreativnosti spajaju sa unutrašnjim spokojem.

Članak se nastavlja posle reklama

Apartman u Milanu ispunjen umetničkim delima

U vezi sa umetnošću u domu, Lorenza ističe dijalog između Kartell-a i umetnosti, gde svetli zidovi pružaju neutralnu osnovu za crno-bele slike i fotografije koje pričaju priče iz sveta filma. Svaka slika na zidu predstavlja vizuelnu priču i priliku da se izraze emocije i dele strasti sa gostima.

Članak se nastavlja posle reklama

Na kraju razgovora, Lorenza deli svoje razmišljanje o promenama u načinu života, konceptu i opremanju doma između Milana i Njujorka. Ističe da bez obzira na lokaciju, proizvodi Kartell-a se lako uklapaju u svaki prostor i stvaraju sopstveni stil života.

Članak se nastavlja posle reklama

U zaključku, Lorenza Luti opisuje svoj dom kao evoluirajuće platno koje odražava njen ukus i aspiracije. Ona voli uneti nove elemente kako bi stvorila diskontinuitet ili jednostavno donela svežinu prostoru. Njen dom nije samo fizički prostor, već i priča koja se neprestano razvija, reflektujući njene lične uspomene, trenutne radosti i buduće nade.


Borjana Božić

CreativaStudio/gettyimages