Praznični trendovi u dekoraciji – sve se vrti oko ovih 5

by | November 28, 2023
Praznični trendovi u dekoraciji

Tražite inspiraciju? Ovi praznični trendovi učiniće da vaša dekoracija ove sezone bude još više magična i otmena. Pogledajte kakvi novogodišnji ukrasi su aktuelni.

Praznični trendovi u dekoraciji – sve se vrti oko ovih 5

Sezonsko voće

“Mislim da je unošenje organskih elemenata, poput citrusa, u prazničnu dekoraciju jedan od mojih omiljenih trendova”, kaže dizajnerka Marie Flanigan. “Volim sjaj boja koji narandžasta dodaje zelenilu. Praznici su uvek lepo vreme da se povežete sa prirodom, a pored citrusa, možete uključiti i razne bobice, brusnicu i slično”.

Članak se nastavlja posle reklama

Osim kupovine gotovog sušenog voća, možete ga napraviti i sami. Samo isecite voće i položite ga na obložen pleh. Stavite ih u rernu na 140ºC i pecite oko 2 sata.

Dugačke sveće

Među zelenilom i novogodišnjom dekoracjom, dugačke sveće zaista odaju utisak tradicije i vintidž stila. Sveće predstavljaju divan praznični dekor, dodajući prijatan sjaj svakoj prostoriji. Preporučujemo da izaberite bele sveće jer možete prilagoditi izgled tako da odgovara i minimalističkoj dekoraciji za praznike.

Članak se nastavlja posle reklama

Boje dragulja

Nijanse dragulja su trenutno veliki trend u bojama za enterijer, ali zaista dolaze na svoje za praznike. Bogate crvene i zelene boje mogu biti tradicionalna šema, ali ove godine postoji trend i za dodavanjem dodira tamnoplave i toplih žutih tonova. Ovo je način da zaista pružite karakter svom prostoru.

Članak se nastavlja posle reklama

Skandinavska praznična dekoracija

“Nisam sigurna da se ovo računa kao „trend“ jer je, iskreno, tako bezvremenski, ali skandinavska praznična dekoracija je definitivno u fokusu ove godine. Očekujte da ćete videti mnoštvo svećnjaka od svetlog drveta, jednostavnih mašni, organski inspirisanih venaca, ikebane od drvenih perli i zimskih bobica i tradicionalnih skandinavskih motiva narodne umetnosti”, kaže dizajnerka Kathy Kuo.

Članak se nastavlja posle reklama

Ovo je tako klasičan pristup novogodišnjoj dekoraciji, a skandinavski trend se vraća iz godine u godinu. I to je super lako primeniti jer se, kako kaže Kathy, radi o svečanom lišću. Što više rustično, to bolje.

Članak se nastavlja posle reklama

Praznični trendovi: Tihi luksuz

Trend tihog luksuza koji traje od početka godine i dalje je tu za sezonu praznika. Sve je u suptilnim, toplim šemama boja, puno sveća i mekom osvetljenju kako bi se stvorili prostori koji deluju meko i magično.

“Koristite lampe, zidne lampe i fenjere jer one funkcionišu prelepo i daju pravu udobnost, a bajkovita svetla su posebno magična”, objašnjava Chrissie Rucker, osnivačica The White Company.

“Volim kada je dom ispunjen svežim zelenilo i brojnim mirisnim svećama jer ih nikada ne možete imati previše – one uvek čine prostor toliko privlačnijim i stvaraju tako magičnu atmosferu.”

Članak se nastavlja posle reklama

 


Miljana Momirović

Victoriia Kovalchuk/GettyImagesPlus