Kako da novogodišnja jelka izgleda skupo?

by | December 2, 2023
Kako da novogodišnja jelka izgleda skupo

Praznična dekoracija zavisi od vašeg stila ali ono što je zajedničko – želite da vaša novogodišnja jelka izgleda otmeno. Evo saveta kako da to i postignete.

Kako da novogodišnja jelka izgleda skupo?

Bez obzira na vaš stil, istražili smo ključne karakteristike koje odaju utisak luksuzne dekoracije.

Novogodišnje lampice

Ako želite da vaša novogodišnja jelka izgleda skupo, obavezno se odlučite za klasične bele novogodišnje lampice. Istina je da raznobojna svetla mogu izgledati razigrano ali često odlaze u krajnost koja se graniči sa kičom.

Obratite pažnju i na toplinu svojih belih lampica: hladni tonovi mogu izgledati plavo, što nije laskavo novogodišnjem drvetu i može odražavati hladan, oštar osećaj u celoj prostoriji. Umesto toga, odlučite se za bela svetla toplih tonova koja će postići ugodan ambijent.

Praznična šema boja

Odabir šeme boja za dekoraciju novogodišnje jelke je važan korak ako želite da postignete uravnotežen izgled koji izgleda sofisticirano i skupo. Izaberite najviše dve boje, po mogućnosti jednu neutralnu i jednu akcentnu boju.

Boje koje odaberete zavise od vašeg ukusa, neki preferiraju klasične kombinacije kao što su crvena i zlatna, ali možete se odlučiti za moderne ideje božićnog dekora sa bojama hladnih tonova. Koju god boju da izaberete, odlučivanjem za šemu od dve ili maksimalno tri postići ćete kohezivan i uravnotežen izgled – neophodan za postizanje luksuznog osećaja.

Novogodišnja jelka: Ukrasi

Ključ za stvaranje novogodišnje jelke koja izgleda skupo je da se odlučite za bezvremenske ukrase. Radi se o odabiru ukrasa koji su klasični, a ne vođeni trendovima koji možda neće zadržati privlačnost godinama koje dolaze. Takođe možete eksperimentisati i sa ručno izrađenom dekoracijom koji će izgledati organski, dodajući dubinu celokupnom izgledu.

Minimalistička praznična dekoracija

Manje je više kada želite da postignete luksuzan izgled dekoracije. Novogodišnja jelka je lepa jer izražava nečiju kreativnost, ali nemojte se previše zanositi. Iako može biti primamljivo preterati sa kićenjem jelke sa što je moguće više ukrasa, izbor da ga ostavite skromnim može stvoriti efikasniji krajnji rezultat.

Minimalističke praznične dnevne sobe – sa stilom

 

Miljana Momirović

Lilas Gh/GettyImagesPlus