Luksuzan stan: 200 m2 komfora i elegancije

by | December 31, 2023
luksuzan stan

Pažljiv dizajn i visokokvalitetni završni radovi čine ovaj stan posebnim domom s visokim plafonima i “luksuznim” materijalima.

Luksuzan stan: Kombinacija stilova

Klasični i moderni stilovi kombinuju se u ovom projektu stana od 200 kvadratnih metara, smeštenom u jednoj od najcenjenijih četvrti Salamanca u Madridu. Ovo je blok koji se sastoji od petnaest luksuznih stanova, garaža, zona za spa i teretanu. Stan se ističe po pažljivom dizajnu i završnim radovima. Posvećenost detaljima očigledna je u svakom materijalu i njegovom rasporedu. Visoki plafoni su luksuz klasičnih građevina koji ovde kombinuju sa savremenim i najsavremenijim tehnologijama.

Velike količine prirodne svetlosti Joaquín Sanjuán, Almudena Vello i Valentina París, članovi tima Impar Design iz Impar Grupo, stručnjaci za Project & Construction Management, odgovorni su za oživljavanje ovog projekta u oblasti dizajna i enterijera. Pod imenom Núñez de Balboa, 86, ovaj dragulj od zgrade iz početka 20. veka potpuno je transformisan da zadovolji najzahtevnije ukuse. I naravno, nije izostala pažljiva uprava prirodnom svetlu, koje ulazi kroz prozore koji gledaju na prostrane ulice u okolini.

Dnevna soba deli prostor s trpezarijom. Iz dnevnog boravka se ulazi u kancelariju, a iz trpezarije u kuhinju. Stan takođe ima i vešeraj. Na preostalom delu sprata nalaze se dve spavaće sobe, od kojih jedna ima sopstveno kupatilo; još dva kupatila i toalet. Ovde se vidi ikonična fotelja Lounge Chair od Eames-a, smeštena u kutak za čitanje pored kamina, integrisanog u posebno dizajniran nameštaj od oraha i mramora marquina.

Radna soba pored dnevnog boravka

U ovom stanu živi par s dvoje dece. Kako bi svako imao svoju privatnost, raspored podstiče kretanje i fluidnost, s rešenjima koja omogućavaju uživanje u dnevnoj sobi i korišćenje obližnjeg radnog, učeničkog ili odmarajućeg prostora s privatnošću, na primer. Iz dnevnog boravka se ulazi u radnu sobu putem kliznih vrata. Unutar nje, izabrana je intenzivno plava boja za zidove s prednjom paneliranom drvenom površinom, koja predstavlja poveznicu s enterijerom dnevnog boravka. “Želeli smo napraviti kompoziciju boja, kombinujući plavu na zidovima i žutu na stolici Conference Organic od Vitre, koje su pomogle istaknuti i kontrastirati s orahovim drvetom na policama od Porro-a”, objašnjavaju iz Impar Grupo.

Luksuzan stan: Važnost plemenitih materijala u projektu

“Da bismo postigli savremeno i veoma toplo okruženje, u ovom domu smo se odlučili za kombinaciju plemenitih materijala poput drveta, mermera, kože u nameštaju i obloga zidova kao što su tapete iz serije Manilla od Arte Internacional, prirodna drvena rešetka i venecijanske roletne od oraha na prozorima koje propuštaju i filterišu sunčevu svetlost”, objašnjavaju odgovorni za projekat u Impar Grupo. Ovde se vidi niz svetlih prostora dnevnog boravka i trpezarije. U središtu prostora se nalazi L-oblikovan sofa koji organizuje raspored.

Trpezarija blizu kuhinje

Čist dizajn. Jednostavnost i izuzetnost enterijera trpezarije su neosporni. Istočuje se skulpturalna lampa od puhanog stakla od Bocci-a, koja predsedava trpezarijom iznad ovalnog stola Poliform i površine od Sahara Noir mermera, čije žilice u boji duvana idu uz kožu stolica. U pozadini, veza s kuhinjom, u koraku okviranim drvetom.

Jednostavna kuhinja s nameštajem od drveta

Kuhinja je nezavisni prostor koji se organizuje u nizu priljubljenom uz zid sa nameštajem od drveta, koji kombinuje različite dubine u gornjem delu i centralnim ostrvom. Njeno prolaz je okvirano drvenim letvama s kliznim vratima, što olakšava komunikaciju kuhinje s trpezarijom ili udaljavanje od života u glavnom delu kuće.


Borjana Božić

vicnt/gettyimages