Dnevna soba u trendu 2024. – ovi stilovi će dominirati

by | December 20, 2023
Dnevna soba u trendu 2024. godine

Dizajneri predviđaju da će dnevna soba u trendu 2024. u fokusu imati drugačije boje ali sa fokusom na detalje i funkcionalnost. Ovi trendovi će biti najprisutniji.

Dnevna soba u trendu 2024. – ovi stilovi će dominirati

Kao srce vašeg doma, vaša dnevna soba je stvorena da dočeka i vas i goste – ali sa stilom. Da bismo vam pomogli da preuzmete ovu beskrajnu potragu za udobnošću i opuštanjem, zamolili smo dizajnere da otkriju koja je srž trendova za 2024. godinu. Ciklusi trendova su uvek u pokretu, od celokupnog dizajna enterijera do boja, ali suština je ista: dnevna soba u trendu 2024. godine biće mesto za maksimalno uživanje.

Multifunkcionalan prostor

U ovoj dnevnoj sobi, stvorene su tri zone: centralni prostor za sedenje, radni sto i stočić za kafu. Luksuzni mahovinazeleni somot prekriva sofe, dok otmene tkanine sa printom prekrivaju prozore i fotelje. U ovakvom prostoru možete bezbrižno da uživate, razgovarate sa prijateljima ali i da se pozabavite radnim zadacima. Win-win!

Murali

Umesto tapeta, dekoraciju zidova zamenjuju ručno oslikani murali. Ovu razigranu i maksimalističku dnevnu sobu oživela je omiljena muralista u Atlanti, Jasmine Nicole Williams. Boje na zidovima su poput reflektora svakoj boji koja se reflektuje u prostoru, od nameštaja do dekoracije.

Zemljani tonovi

Svetle boje umeju izgledati pomalo hladno u prostoru. U 2024. godini se odaljavamo od suviše belih tonova i okrećemo se ka krem, plavoj, braon, boji rđe i prigušenoj zelenoj nijansi. Topli, teksturalni prostori sa prirodnim materijalima u raspoloženijim, zemljanim paletama boja donose opušten i privlačan osećaj.

Minimalistički pod

Očistite prolaz! Predviđa se da će dnevna soba u trendu 2024. godine biti u znaku praktično postavljenog nameštaja. Očekujemo da će se podne površine promeniti kako bi uključili manje nereda i nepotrebnih predmeta koji se unose u prostor. Umesto da celu sobu ispunite komadima nameštaja, da razmislite o položaju u pogledu razmaka i mesta gde su sofa i fotelje postavljeni.

Osvetljenje za dnevnu sobu

Kada je reč o trendovima za dnevnu sobu u 2024. godini, osvetljenje će voditi glavnu reč. Sa hrabrim oblicima, elementima i sve inovativnijim tehnikama, lusteri postaju prava fokusna tačka u prostor.

Maksimalistička dnevna soba u trendu 2024.

Zaboravite na bezbojnu estetiku kako bi vaš prostor bio što neutralniji i dopadljiv svima. Ključno u svakoj dnevnoj sobi je da oslikava vaš stil. S tim u vezi, ukoliko imate razigran karakter, usmerite ga i na uređenje dnevnog boravka u minimalističkom stilu. Sada je trenutak kada nećete pogrešiti sa bojama, teksturama i slojevima u prostoru.

Tamna paleta boja

Suprotno popularnom verovanju, tamne boje ne smanjuju veličinu vaše sobe. One mogu stvoriti iluziju ogromnog prostora ali samo ako ih koristite ispravno. Udvostručite dramu tako što ćete svoju dnevnu sobu premazati bojom šljive, crnom, tamnoplavom, bordo ili sivom. Svaki dom bi trebalo da ima jednu tamniju prostoriju – bilo da je to radna soba, kupatilo ili dnevna soba. To je otmeno i zabavno!

Engleski stil

Prema rečima dizajnera, englesa estetika se probija u enterijer. U ovoj dnevnoj sobi, šarmantna i topla atmosfera je postignuta kroz grandiozne dodire i promišljene slojeve. Skoro da su postigli su ambijent „dođi, sedi pored vatre i ostani malo“ korišćenjem prevelikog prilagođenog nameštaja u borodo nijansi u kombinaciji sa zemljanim bojama na zidovima i u dekoraciji.

 


Miljana Momirović

in4mal/GettyImagesPlus