Ovo je dokaz da braon sofa u dnevnoj sobi odiše luksuzom

by | December 21, 2023
Ovo je dokaz da braon sofa u dnevnoj sobi odiše luksuzom

Predviđa se da će braon sofa biti jedan od najpopularnijih trendova u 2024. godini. Pogledajte kako da izgleda privlačno u dnevnoj sobi.

Ovo je dokaz da braon sofa u dnevnoj sobi odiše luksuzom

Danas je braon sofa bezvremenski komad nameštaja koji odgovara svakom stilu u enterijeru. Bilo da odaberete tamnobraon somot ili svetlobraon kožu, braon sofa je investicija za dnevnu sobu koja vas neće izneveriti.

Dakle, ako razmišljate o ulaganju u braon sofu za svoju dnevnu sobu, dobro je znati koje boje se mogu upariti sa ovom zemljanom nijansom.

Tamna dnevna soba

Za topao i ušuškan prostor, uparite braon sofu sa drugim dubokim nijansama na zidovima i plafonu. Zatim podignite enterijer svetlijim i zlatnim akcentima.

Kako kaže dizajnerka enterijera Naomi Astley Clarke, “Privlačnost braon boje je često povezana sa sposobnošću boje da se osećamo blisko i uzemljeno. To je tako svestran i zemljani ton, ali neki ga i dalje izbegavaju, zabrinuti da bi njihov dom mogao da se učini mračnim i zastarelim. Ključ za postizanje privlačne braon šeme je da koristite samo onoliko koliko vaš prostor može da podnese i da ga uravnotežite promišljenim kombinacijama boja.

“Uparite bogatu, braon sofu sa toplim kremastim nijansama, tamnorozim i žalfijazelenim da biste podigli prostor i osvežili ga. Ako želite da kreirate tamnu, raspoloženu šemu, koristite akcentne boje kao što su zlatne nijanse i žuti tonovi. Ono će momentalno napuniti prostor energijom.”

Zemljane boje u dnevnoj sobi

Smešten u Tribeca u New York-u, ovaj moderan stan je promišljen, sofisticiran dizajn gde se različiti tonovi braon boje kombinuju da bi stvorili zaista miran životni prostor. Ima nagoveštaje modernog retroa zahvaljujući kutijastom obliku niske sofe koja se sastoji od crnog hrastovog okvira i svetlosmeđih presvlaka.

“Naš cilj je bio da odaberemo najprirodnije dostupne tapacirane materijale, uz istovremeno razmatranje izdržljivosti kako bismo osigurali da će trajati dugi niz godina”, objašnjava dizajner enterijera Artem Kropovinsky, osnivač Arsight-a. “Boja sofe je izabrana da odzvanja prirodnim nijansama gline, peska i krečnjaka za zidove i plafon i da se uskladi sa konceptom ‘tihog luksuza’.”

Rezultat je bezvremenski i udoban prostor za život, spoj skandinavskog dizajna i elemenata iz sredine veka. Upotreba svetlijih, toplih bež tonova daje braon kauč utisak, sve je i dalje meko, ali ima i svežine.

Svetli tonovi sa braon sofom

“Braon boja je veoma popularna u dizajnu enterijera i ne očekujemo da će taj trend nikuda otići u 2024. godini”, kaže dizajnerka enterijera iz Texasa Audrey Scheck. “Za unošenje topline u prostor braon sofa je fantastičan izbor. Da biste upotpunili braon sofu, oslonite se na paletu boja zemljanih tonova. Odlučite se za jastuke i tekstil u nijansama zelene, bež i plave kako biste stvorili prizemno i udobno okruženje.”

“Takođe je važno da ne prepunjavate svoj prostor, da biste omogućili puno prostora oko vaše sofe za savremeniji osećaj u stilu galerije”, dodaje Holly Beazley, kreativni direktor za dizajn enterijera Elicyon. “Ovo takođe može uneti puno prirodnog svetla u prostor.“

Braon sofa sa plavim akcentima

“Naša omiljena boja za uparivanje sa braon sofom bila bi svetloplava”, kaže Lucie Ayres, direktorka agencije 22 Interiors. “Kombinacija je istovremeno sofisticirana, topla i bezvremenska.”

“Odlučili smo se za braon sofu jer je ova dnevna soba tako svetla sa puno prirodnog svetla, svetlim belim zidovima i visokim plafonima”, dodaje ona. “Braon koža je neverovatno izdržljivi materijal – i vremenom će izgledati privlačno. Dodali smo svetloplavi otoman u centar kao meki kontrast hladnoj koži i kao način da doteramo sobu daškom formalnosti.”

Braon dnevna soba sa braon sofom

Slojevite duboke braon nijanse za dramatičan prostor koje su takođe veoma privlačno jer unosi toplinu u prostor.

“Za hrabar izgled, odlučite se za braon-na-braon tako što ćete uskladiti zidove sa sofom”, savetuje Helen Shaw, stručnjak za boje u B Benjamin Moore-u. “Ovo stvara ultraluksuzan osećaj, sveobuhvatnu šemu koja odiše intenzivnim osećajem veličine. Uparite ih sa osnovnim komadima u vintidž stilu, kao što su tradicionalni, zlatni dekorativni predmeti da biste stvorili klasičan i bezvremenski izgled.”

 


Miljana Momirović

in4mal/GettyImagesPlus