3 saveta kako da kožna sofa izgleda luksuzno

by | January 16, 2024
3 saveta kako da kožna sofa izgleda luksuzno

Čak i ako nije više u najboljem stanju, kožna sofa i dalje može učiniti prostor otmenim. Ovaj bezvremenski komad nameštaja dominiraće u 2024. godini.

3 saveta kako da kožna sofa izgleda luksuzno

Kožna sofa se često može povezati sa zastarelim enterijerom, komadom nameštaja koji je bez sumnje manje prihvaćen nego što je nekada bio. Međutim, ovaj hrabar izbor nameštaja može učiniti prostor luksuznim. Ove sofe ne moraju da se izjednačavaju sa onim glomaznim i hladnim koje smo često videli 2010-ih. Umesto toga, pratite ove savete za otmeni izgled u dnevnoj sobi.

Kožna sofa istrošenog izgleda

Lepota kožne sofe je u tome što vremenom ima sve mekši osećaj. Da biste prigrlili iznošeni izgled, najbolje je da u potpunosti prijvatite njegovu istrošenost, umesto da se previše brinete da izgleda potpuno novo. Ovo ne samo da ističe taj toliko željeni vintidž izgled, udobnu estetiku, već će vremenom postati i udobnija.

Članak se nastavlja posle reklama

Kvalitetna kožna sofa je uvek u trendu i postaje sve bolja sa godinama. Ključ je da prihvatite prirodno habanje koje čini da izgleda voljenije i istrošenije.

Da biste zaista prihvatili ovaj izlizani i bezvremenski izgled, izaberite prirodne svetlosmeđe tonove koji najbolje dopunjuju ovaj starinski izgled. Odlučite se za  kožu u toplim braon tonovima za bezvremensku estetiku koja se bez napora uklapa u različite stilove enterijera.

Članak se nastavlja posle reklama

Model nameštaja

Odabir pravog oblika i veličine nameštaja je ključan za postizanje modernog izgleda. Ogromna kožna sofa koja u potpunosti dodiruje pod može izgledati zastarelo, a takođe imaju tendenciju da nadjača prostor. Nasuprot tome, model nameštaja koji je odignut od poda omogućava uravnoteženiji prostor.

Potražite čiste linije i prilagođene proporcije za aktuelniji i bezvremenski osećaj. Odlučite se za kožnu sofu sa dugmadima za starinski izgled ili tanku i elegantnu opciju u modernijem prostoru. Kvalitet kože pravi veliku razliku, a iznad svega – nikada, nikada ne birajte one modele sa držačima za čaše.

Članak se nastavlja posle reklama

Kontrast i tekstura

Kožna sofa često može izgledati hladno i neprivlačno ako nisu stilizovane uz kontrastne teksture. Da biste uhvatili dizajn vođen izgledom ovog istaknutog komada nameštaja, istovremeno osiguravajući da pruža udoban izgled, ključno je da ga slojevito dekorišete sa puno toplog tekstila kao što su dekorativni jastuci, tepih i prekrivači. Ovo možete napraviti korak dalje i osigurati da cela prostorija ima mnogo kontrastnih taktilnih elemenata kako biste osigurali sveukupno uravnotežen osećaj.

Članak se nastavlja posle reklama

Koža ima tendenciju da se ističe u prostoriji zbog svoje glatke, a ponekad i sjajne završne obrade. Obično najveći komad u sobi, sofa teži da usidri prostor. Dodavanje drugih manjih komada nameštaja kao što su fotelje, bočni stočići, otomani i rasvetna tela je važno kako bi se obezbedila ravnoteža u prostoriji, kako u materijalima koji se koriste, tako i u razmerama.

Članak se nastavlja posle reklama

 

 


Miljana Momirović

KatarzynaBialasiewicz/GettyImagesPlus