Ove boje za sofu će dominirati u 2024. godini

by | January 19, 2024
Ove boje za sofu će dominirati u 2024. godini

Čak i ako ne razmišljate o kupovini nameštaja, otkrijte najpopularnije boje za sofu u 2024. godini – jer možda je ona koju imate već u trendu.

Ove boje za sofu će dominirati u 2024. godini

Kao što ćete videti u nastavku, bezvremenske nijanse i neutralne boje za sofu će ostati popularne, ali će i nekoliko smelijih, svetlijih tonova takođe zauzeti vođstvo. Pogledajte na kakvu sofu niko neće ostati imun.

Zelena sofa

U 2024. godini, sve se vrti oko prirodnih boja, a posebno zelene, koje se koriste kako u dekoraciji, tako i pri izboru boja nameštaja.

Duboke zelene boje za sofu su vizuelno interesantan način da unesete osećaj spoljašnjosti u dom. Jednostavno je uparite uz dekorativne predmete u zemljanim tonovima ili nijansama terakote.

Tople neutralne boje za sofu

Neutralne dnevne sobe nisu izašle iz trenda ali u 2024. godini igrajte na toplije tonove. Umesto sivih i belih nijansi, topla paleta boja biće daleko popularnija.

Takođe očekujemo meke kremaste nijanse kao popularan izbor boja, koje su idealne za dizajniranje bezvremenske dnevne sobe. Neutralne boje za sofu postavljaju miran ton i dobro funksionišu sa bilo kojom šemom boja.

Narandžasta boja

Ako ste ljubitelj dopamin dekoracije, onda je vreme da se optimistična narandžasta uključi. Narandžasta se takođe pojavljuje kao nijansa koja će se mnogo viđati u nameštaju tokom 2024. godine. Uparite koralne tonove, breskve i narandže sa drugim bojama, od pastelnih do svetlihplavih i žutih.

Zemljanoroze sofe

Ženstvene boje poput roze i dalje su popularan izbor boje za sofu i vrlo privlačno izgledaju u dnevnoj sobi. Međutim, sve manje vidimo Barbie roze, a više zemljane tonove.

Roza boa je i dalje u trendu, pa je idealna prilika za stvaranje prostora koji zaista odražava vašu ličnost i jedinstven osećaj za stil.

Plava sofa

Dodavanje plave sofe u dnevnu sobu je jednostavan način da napravite veliki uticaj i date novi, sveži osećaj proleća. Kako je plava na hladnijoj strani, dodavanje dodira topline kroz nijanse terakote i crvene boje uneće harmoniju u šemu i dodati zanimljivi kontrast.

Istraživanje dizajnera enterijera pokazuje da su ljudi sve više zainteresovani za stvaranje umirujućih enterijera i naravno, svetli i prozračni plavi tonovi posebno dobro deluju za ovakav izgled. S druge strane, duboki i zasićeni plavi tonovi stvaraju luksuzan izgled prostora.


Miljana Momirović

Vasyl Cheipesh/GettyImagesPlus