Bezvremenska dnevna soba – stil otporan na trendove

by | January 4, 2024
Bezvremenska dnevna soba

Kada su u pitanju prostorije u domu, bezvremenska dnevna soba ima najveći uticaj. Osim što zapravo štedi novac, godinama će izgledati otmeno.

Bezvremenska dnevna soba – stil otporan na trendove

Kada je u pitanju dizajn dnevne sobe, odabir bezvremenskog stila je odličan način da prostor izgleda privlačno bez obzira na trendove koji su prolazni. Takođe vam omogućava da uštedite novac jer nećete stalno zamenjivati skupe komade nameštaja koji su izašli iz mode.

Pogledajte u nastavku savete koji će vam pomoći u uređenju dnevnog boravka.

Lični stil na prvom mestu

Iako niko od nas ne voli potpuno iste stvari, trendovi bi mogli da vaš prostor za nekoliko meseci učine staromodnim. I ne samo to, možda vam takav stil dosadi i jednostavno ne budete više ispunjeni okruženi dizajnom koji vam se ne dopada.

Umesto toga, vaš životni prostor bi trebalo da oslikava vas kako bi se stvorila bezvremenska dnevna soba. Ona je za svakog drugačija jer uključuje lični karakter prilikom odabira nameštaja i dekorativnih predmeta.

Budite verni sebi. Dizajniranje dnevne sobe koja odražava vaš lični stil će obezbediti da se prostorija oseća autentično i udobno, omogućavajući vam da uživate u godinama koje dolaze.

Kvalitetni materijali

Nećete pogrešiti ako uložite u kvalitetan nameštaj i materijale za dnevnu sbou. To ne znači da bi trebalo da spiskate mnogo novca na dizajn dnevne sobe ali trebalo bi da se odlučite za najbolje komade koje možete priuštiti.

Povoljniji nameštaj neće trajati toliko dugo i učiniće da dnevna soba izgleda jeftino jer počinje da se raspada. Kupovina vintidž nameštaja je odličan način da dodate karakter dnevnoj sobi, kao i da obezbedite bezvremenski stil.

Odlučite se za visokokvalitetne prirodne materijale koji su se već dokazali da izdrže test vremena. Mermer, drvo, mesing i hrom obično su izbori koji se neće pohabati tokom vremena.

Neutralna paleta boja

Fokusirajte se na neutralne palete boja i odlučite se za nameštaj čistih linija i raznovrsnih stilova. Radi se o stvaranju prostora koji se razvija u skladu sa vašim stilom. Odlučite se za neutralnu paletu boja za zidove i veće komade nameštaja, što omogućava raznovrsnost i bezvremensku privlačnost.

Međutim, dok neutralne palete nude odličan početak, nema štete u dodavanju novih boja. Neutralna šema boja čini odličnu osnovu, omogućavajući fleksibilnost akcentnih boja kroz dekoraciju. Izbegavajte bilo šta previše moderno što će brzo zastareti – sve je u trajnom stilu.

Bezvremenska dnevna soba sa karakterom

Jednom kada uspostavite pozadinu umirujućih neutralnih i blistavih boja, važno je da dodate lične detalje. Dekoracija knjigama, umetničkim delima, fotografijama i uspomenama koje vam nešto znače učiniće vašu dnevnu sobu zanimljivijom i ličnom.

Korišćenje ličnih elemenata takođe pomaže da se prostor uravnoteži. Bezvremenska dnevna soba je ona koja ima klasične elemente i simetriju koja nikada ne datira. Postavljanje tepiha za dnevnu sobu za uzemljenje prostora ili savremenog kamina koji bi pružio fokusnu tačku takođe funkcioniše veoma dobro.

 


Miljana Momirović

FollowTheFlow/GettyImagesPlus