Ova rustična kuhinja prati najpopularniji kuhinjski trend u 2024.

by | January 4, 2024
Ova rustična kuhinja prati najpopularniji kuhinjski trend u 2024.

Dok postiže ravnotežu između starog i novog, ova rustična kuhinja nudi najboje od oba stila. Pogledajte kako izgleda najpopularniji kuhinjski trend u 2024. godini.

Ova rustična kuhinja prati najpopularniji kuhinjski trend u 2024.

Dizajniranje kuhinje može biti jedan od najvažnijih delova stvaranja kuće. Iako postoji mnogo popularnih kuhinjskih stilova, pojavljuje se novi trend: mešanje tradicionalnih i rustičnih detalja sa redefinisanim modernim rubom.

Razgovarali smo sa Marie Flanigan da saznamo više o dizajnu ovog zanimljivog prostora, istražujući kako uspostaviti ravnotežu između rustičnog i modernog. Kada je u pitanju rustična kuhinja, očekujemo da ćemo videti mnogo više modernih elemenata u 2024. zahvaljujući njegovoj bezvremenskoj i svestranoj privlačnosti.

Članak se nastavlja posle reklama

“Impresivan dom je prožet prirodnim svetlom iz velikih prozora obloženih čelikom, dok su nameštaj i kuhinjski elementi iz različitih vremenskih perioda”, objašnjava Marie Flanigan. “Sa autentičnošću prirodnih materijala kao što su kamen, drvo i metal, ova šarmantna kuhinja pruža osećaj evropskog (posebno italijanskog) dizajna sa modernim notama.”

Stil

Dok je tradicionalni i rustični stil dominirao kuhinjskim trendovima poslednjih godina, su ovoj kuhinji vidimo naklonost savremenoj varijanti ovog stila. Moderni rustični izgled uzima osnovne elemente prostora inspirisanih starinskim dizajnom i dodaje savremeni obrt sa elegantnim završnim obradama.

Članak se nastavlja posle reklama

“Kuhinja pažljivo balansira tradiciju i savremenost”, objašnjava Marie. Kao i kod mnogih rustičnih, brojni antički i mesingani elemenati se nalazi u celom prostoru. Starinske kuke i mesingani stalak za lonce čuvaju kolekciju bakarnih lonaca.

Članak se nastavlja posle reklama

Kuhinjski elementi

Za dizajn ove kuhinje koristili su prirodno drvo za kuhinjske elemente, dodatno uspostavljajući rustični izgled. Ofarbarni elementi od hrasta otkrivaju prirodno drvo, doprinoseći organskom osećaju u prostoru.

“Mermerne kuhinjske radne ploče obmotane mesingom dodaju interesovanje centralnom ostrvu”, objašnjava Marie. Ovaj mermer se takođe ponavlja duž kuhinjske pozadine, dok su starinska ogledala postavljena celom dužinom da reflektuju svetlost i dodaju dubinu u prostoru.

Članak se nastavlja posle reklama

Zidovi i prozori

Da bi se prostoru dodala toplina i osvetljenost, plafon i zidovi su u toploj beloj nijansi, dok veliki prozori pomažu da se unese mnogo prirodnog svetla. “Prozirne zavese nude mekoću između metala i kamena”, objašnjava Marie. “U kontrastu sa muškim osećajem prostora, manji prolazi i lučni otvori stvaraju romantičniji i zatvoreniji utisak.”

Članak se nastavlja posle reklama

Rustična kuhinja sa modernim obrtom

Da bi se uravnotežili mnogi rustični detalji dizajna prostora, ugrađeno je mnoštvo modernih elemenata kako bi se stvorio kontrast. Dok rustična dekoracija pruža starinski šarm, kada se pretera, može izgledati preterano vođeno trendovima. Dodavanjem svetlijih tonova i elegantnih završnih obrada, kuhinja dobija moderniji izgled, dok su ovi savremeni elementi generalno praktičniji za kuvanje i svakodnevnu upotrebu prostora.


Miljana Momirović

FollowTheFlow/GettyImagesPlus