Pre i posle: Renovirana kuhinja u rustičnom stilu

by | January 25, 2024
Renovirana kuhinja u rustičnom stilu

Pre renoviranja, ova kuhinja u rustičnom stilu bila je izuzetno zastarela i tamna prostorija. Na kraju su postigli ambijent ispunjen šarmom i toplinom.

Pre i posle: Renovirana kuhinja u rustičnom stilu

Namera ovog para (Luke i Hayley Blythe @bricks.and.ivori) bila je da stvori kuhinjski prostor ispunjen svetlošću sa rustičnim šarmom i odabranim dekorativnim predmetima.

Pogledajte koje promene je doživela ova kuhinja u rustičnom stilu.

Bela kuhinja u rustičnom stilu

Luke je vešt majstor i odlučio je da uradi većinu projekata – koji su uključivali dva projekta farbanja. Zidovi su dobili sjajnu belu boju, a Luke je brusio i ofarbao vrata kuhinjskih elemenata u toplu bež. Takođe je zamenio ručice kako bi ih modernizovao.

DIY projekti

Kuhinja u rustičnom stilu dobila je i novo osvetljenje, frižider su prekrili zavesom, a stara polica za knjiga postala je mesto za čuvanje namirnica.

Možda omiljeni DIY projekat u prostoru otvorene police.”Police su jeftin i šarmantan način za izlaganje ukrasnih predmeta ili atraktivnih čaša ili tegli za skladištenje”, kaže Hayley.

Tekstura i dekorativni predmeti

Nove kuhinjske radne ploče u prostoru su mnogo svetlije od braon boje, a bele kuhinjske pločice su bezvremenski klasik koji se lako čisti.

Na kraju, ali ne i najmanje važno, izloženi zid od cigle u kuhinji postao je prelepa karakteristika ove rustične kuhinje. “Očistili sam cigle i shvatili koliko su lepe… složili smo se da zadržimo izloženu ciglu stvarajući zanimljivu fokusnu tačku!” kaže ona.

Projekat je trajao šest meseci da se završi, ali je vredelo čekanja. Sada je ova kuhinja u rustičnom stilu postigla svoje ciljeve: svetla je, udobna i puna pametnih dodira.

 

Miljana Momirović

brizmaker/GettyImagesPlus