Renoviranje kuće koje podiže vrednost nekretnine u 2024. godini

by | January 16, 2024
Renoviranje kuće koje podiže vrednost nekretnine u 2024. godini

Razmišljate o prodaji koja će doneti značajan profit ili jednostavno želite da dom učinite luksuznijim? Ovi saveti za renoviranje kuće su ključni.

Renoviranje kuće koje podiže vrednost nekretnine u 2024. godini

Kada uzmete u obzir renoviranje kuće, vredi pametno proceniti koji projekti su dugoročno isplativi, a koji to jednostavno nisu. U ovom trenutku zaboravite na trendove dizajna enterijera jer želite da dom učinite privlačnim za što veći broj potencijalnih kupaca.

Renoviranje kuhinje

Nije iznenađenje da renoviranje kuhinje najviše podiže vrednost nekretnine. Čežnja kupaca za luksuznom kuhinjom sve je jača, pa su spremni da plate više da dom sa nedavno renoviranom kuhinjom.

Zlatno pravilo sa preuređenjem kuhinje je da se odlučite za renoviranje najboljeg kvaliteta koji možete priuštiti. Više je zaista više sa kuhinjama.

Ako nemate budžet za renoviranje kuhinje, ne brinite. Često, mala, ali kvalitetna poboljšanja mogu napraviti razliku, a čak je moguće ulepšati kuhinju bez kupovine kuhinjskih elemenata.

Renoviranje kuće – podrum

Podrum je jedan od onih prostorija u kući koji je često nezasluženo zapušten. Ipak, oni su prostrani i mnogi vole da ih koriste kao kućne kancelarije, igraonice za decu ili čak kao dodatni dnevni boravak. Istina je, međutim, da većina ljudi nije spremna da preduzme projekat renoviranja podruma. Ipak, neke od osnovnih elemenata bi trebalo da imate na umu ako želite da podignete vrednost nekretnine.

Podrum koji je opremljen električnom energijom, potpuno završenim podom (tepih ili tvrdim), osvetljenjem i zidovima će biti i više nego dobar u očima kupaca. To je prostor koji je spreman za upotrebu i neprimetno je integrisan sa ostatkom vašeg doma.

Renoviranje kupatila

Luksuzna kupatila su još jedna opcija koja dodaje vrednost kada je renoviranje kuće u pitanju. Sa rastućim trendovima ka kvalitetnom provođenju vremena kod kuće i nezi o sebi, privlačna kupatila ostaju veoma tražena. Kao i kod renoviranja kuhinje, sa renoviranjem kupatila zaista dobijate ono što plaćate, pa težite što boljem renoviranju koliko možete da priuštite.

Dok je prosečan povraćaj ulaganja za preuređenje kupatila oko 70%, dobro izvedeni projekti imaju potencijal za povraćaj od 100%.

Samo pazite da ne preterujete sa dizajnom koji je previše jedinstven ili suviše smeo. Držite se materijala, boja i završnih obrada koje su univerzalno privlačne. Želite da kupatilo privuče što više ljudi.


Miljana Momirović

Marc_Osborne/GettyImagesPlus