Pre i posle: Renoviranje kuhinje u iznajmljenom stanu

by | November 28, 2023
Renoviranje kuhinje u iznajmljenom stanu

Istina.. renoviranje kuhinje u iznajmljenom stanu nije tako isplativo. Ali ako ne želite da žrtvujete estetiku i da potrošite mnogo novca, pogledajte ovu kuhinju.

Pre i posle: Renoviranje kuhinje u iznajmljenom stanu

Kada je prvi put hteo da preuredi ovu kuhinju, vlasnik je zamislio renoviranje od početka do kraja ali ubrzo je shvatio da to nije ni izvodljivo, ni neophodno. Umesto toga, preuredio je kuhinju u prostor koji mami uspeh svaki put kada je ugleda.

Nove baterije i ručice za kuhinju

Superpritupačno rešenje da se započne sa renoviranjem kuhinje, a da na potrošite mnogo novca: promenite baterije i ručice. Crna baterije i ručice su izgledale elegantno ali nisu odgovarali stilu kojem je težio vlasnik. Umesto toga, zlatna završna obrada bila je izgled kojem je težio.

Započeli su tako što su zamenili ručice u kuhinji. Zatimsu kupili novu slavinu za sudoperu, što je zapravo bio i najveći trošak ovog dela renoviranja. Ipak, s obzirom da će godinama trajati, ova investicija se i te kako isplati.

Boje i tapete za kuhinju

Prvobitni plan je bio da se postave tapete na čitav zadnji deo kuhinje i doda ugrađeni kutak za ispijanje kafe i doručak. Međutim, vlasnik je ubrzo shvatio da je to preveliki trošak, posebno jer iznajmljuje stan. Ono na šta se odlučio je savršeni balans.

Umesto lepljenja tapeta, jednostavno je uramio parče otiska koji mogu jednostavno da promene (ili ponese sa sobom kada se budu selili). Osim toga, prelepa nebeskoplava boja unela je živost u ovaj kutak.

S obzirom da je želeo da maksimalno uštedi, nedeljama je čekao dobru ponudu za nameštaj i našao ju je: tepih i crne stolice su nove, dok su trpezarijski sto i klupa kupljeni polovni.

Pločice za kuhinju

Najveći ali i najskuplji projekat bilo je postavljanje novih pločica. Vlasnik je zaista želeo da unese boju u sivu beživotnu kuhinju. Da bi uštedeo novac, odlučio se za lokalni brend za pločice koji je na kraju bila mnogo pristupačniji od velikog prodavca.

Renoviranje kuhinje u iznajmljenom stanu: Dekoracija

Dok su svi projekti i novi nameštaj u velikoj meri uticali na ukupan izgled kuhinje, mali detalji su ono što je zaista oživelo. Za početak, zamenjene su zavese i okačena je sićušna pločica na kojoj piše „La Cuisine“ iznad prozora. Kuhinjska radna ploča upotpunjena je vitnidž lampom koja je takođe polovna, a staklena vaza uvek ispunjena svežim cvećem.

 

Miljana Momirović

mikolajn/GettyImagesPlus