Zamena baterija u kuhinji i kupatilu: Lako i bez dodatnih troškova

by | August 7, 2023
Zamena baterija u kuhinji i kupatilu: Lako i bez dodatnih troškova

U modernom dobu, često se suočavamo sa sve većim troškovima održavanja i popravki u našim domovima. Jedna od oblasti gde možemo uštedeti novac jeste zamena baterija na lavabou, kadi ili tuš kabini. Iako se neki poslovi mogu činiti komplikovanim, zamena baterija nije tako zahtevna kao što se može činiti na prvi pogled.

Zamena baterija u kuhinji i kupatilu

Zamena slavina često podrazumeva i dolazak vodoinstalatera, ali uz nekoliko korisnih saveta i osnovnih alata, možete to uraditi sami i smanjiti troškove. Pored toga, nije samo pitanje novca, već i sticanje veštine koja vam može biti korisna u budućnosti.

Prvi korak je osigurati pravilan alat. Ključevi za odvrtanje, papagajke i alat za zatvaranje ventila su osnovni alati koji vam mogu biti potrebni. Verovatno već posedujete ove alate u svom domu.

Zamena baterija u tuš kabini

Kada je reč o zameni baterija iznad kade ili tuš kabine, postupak je prilično jednostavan. Prvo, trebate zatvoriti dovod hladne i tople vode do slavine koju menjate. Nakon toga, odvrnite dva velika šrafa za nosače koji su pričvršćeni za zid. Staru slavinu možete odstraniti, a novu postaviti na isti način na koji ste je skinuli.

Zamena baterija na umivaoniku i sudoperi

Međutim, zamena baterije lavaboa zahteva nešto više pažnje. Prvo, trebate pronaći slavinu koja odgovara vašem modelu lavaboa. Kada to uradite, sledite sledeće korake: odšrafite creva koja povezuju toplu i hladnu vodu sa slavinom, zatim odšrafite držač koji fiksira slavinu na lavabo. Nakon što ste to uradili, preporučuje se temeljno čišćenje površine pre postavljanja nove slavine. Montirajte novu slavinu na isti način kao što ste uklonili staru.

Važno je napomenuti da postoje brojni video klipovi na internetu koji detaljno prikazuju ovaj proces, što vam može biti od velike pomoći. Na taj način, možete pažljivo pratiti svaki korak i biti sigurni da ste ispravno obavili zamenu slavine.

Učinite da vaše kupatilo izgleda kao da je tek renovirano

Samostalno obavljanje ovih jednostavnih poslova može vam doneti osećaj postignuća i ne samo da vam omogućava uštedu novca, već i sticanje veština koje su korisne u svakodnevnom životu. Naravno, za složenije poslove kao što su razbijanje pločica ili zamena cevi, uvek je preporučljivo angažovati profesionalca.

Zamena baterija nije tako komplikovana kako se može činiti na prvi pogled. Prateći korake i savete koji su prikazani u video klipovima, možete uspešno obaviti ovu popravku sami i uštedeti novac koji biste inače potrošili na angažovanje majstora. Osim toga, sticanje osnovnih veština za popravke u domaćinstvu može biti korisno i zadovoljavajuće iskustvo.

Saveti za zamenu napukle pločice


Borjana Božić

suravikin/gettyimages