Učinite da vaše kupatilo izgleda kao da je tek renovirano

by | October 16, 2023
Učinite da vaše kupatilo izgleda kao da je tek renovirano

Došlo je vreme da vašem kupatilu posvetite pažnju koju zaslužuje. Čak i ako niste spremni za temeljno renoviranje sa rušenjem zidova, ili ako ste podstanar, postoje jednostavni načini da potpuno transformišete kupatilo tokom vikenda, a pri tome ne potrošite previše novca.

Jednostavni saveti za kupatilo koje izgleda kao renovirano

Prikupili smo nekoliko ideja za redizajn kupatila koje su u okviru budžeta kako bismo vam pomogli da pronađete inspiraciju.

Dodajte samolepljive podne pločice

Jedan od omiljenih načina za osveženje kupatila je korišćenje samolepljivih podnih pločica. Ove pločice su izdržljive i dugotrajne, često napravljene od vinil-sličnih materijala, namenjene za hodanje i lako čišćenje. Osim toga, samolepljive pločice dolaze u raznim šarenim uzorcima, omogućavajući vam da postignete efekat zanimljivog poda bez trajnih promena.

Promenite boju fugne i kupatilo će izgledati kao da je tek renovirano

Fugna nije večna, i ako je prošla svoje najbolje dane, može biti teška za čišćenje. Dodavanje novog sloja fugne je jednostavan projekat koji zahteva malo vremena i ne previše novca, u zavisnosti od površine zidova. Možete promeniti boju fuge sa tamne na svetlu ili koristiti proizvod za nijansiranje. Preporučuje upotrebu flomastera za fugnu, marker namenjen za iscrtavanje po fugi. Nakon bojenja fuge, višak boje se može obrisati sa pločica, omogućavajući vam da je čistite kao i obično.

Dodajte okvir ogledalu

Izrada okvira je jednostavan projekat koji nije rezervisan samo za umetničke radove. Ako imate obično ogledalo u kupatilu, možete dodati dozu stila pravljenjem prilagođenog okvira i pričvrstiti ga za ogledalo pomoću komandnih traka. Okvir može transformisati izgled ogledala, dajući mu elegantniji i vintage izgled.

Postavite police

Police su jedan od načina da pristupačno dodate više prostora za odlaganje. Preporučuje se da police budu podržane nosačima i pričvršćene za zidne ankere.

Osvežite slavine

Ako vam slavina na umivaoniku izgleda dosadno, sasvim je moguće da je zamenite. Zamena slavine za umivaonik obično zahteva samo 1 do 2 sata.

Obojite podne pločice

Dok su šarene samolepljive podne pločice odlična opcija za dodavanje na podu kupatila, slikanje uzorka na pločicama uz pomoć šablone može biti još ekonomičnija alternativa.

Zamena dekora

Ako osećate da nešto nedostaje nakon renoviranja, moguće je da su to sitni dodaci. Na primer, postavljanje male drvene stolice za odlaganje peškira pored kade može dodati funkcionalnost i toplinu prostoru.

Transformacija kupatila ne mora da bude skupa ni komplikovana. Sa nekoliko kreativnih ideja i korisnih saveta, možete osvežiti izgled svog kupatila tokom vikenda i to bez previše utrošenog budžeta. Sledite ove jednostavne korake i pretvorite svoje kupatilo u prostor koji će odisati svežinom i stilom.

Borjana Božić

Suleyman Ozkan/gettyimages