Kako ofarbati slavinu u kupatilu

by | September 24, 2023
Kako ofarbati slavine: I vredili to uopšte raditi; retro slavina

Ako ste zainteresovani za nadogradnju kupatila, a želite da uštedite novac, farbanje slavina može biti odlična opcija! Kako ofarbati slavinu u kupatilu?

Crni elementi deluju moderno i elegantno, zato sve češće viđamo crne slavine u kupatilima i salonima. Ako želite da ofarbate slavinu u kupatilu u crnu boju, samo nastavite da čitate.

Kako ofarbati slavinu u kupatilu: Šta vam je sve potrebno za farbanje slavine

Pre nego  što se bacite na posao, i nabavku neophodnog materijala za farbanje slavine, znajte da nećete moći da je koristite najmanje 3 dana: 1 dan za farbanje i 48 dodatnih sati za sušenje. Svaki sloj prajmera i boje treba da bude završen u roku od sat vremena od prethodnog premaza. U suprotnom, dužina ovog poduhvata biće produžena na 5 dana. Evo šta će vam trebati da ofarbate slavinu u kupatilu:

  • Samolepljiva traka
  • Prijanjajuća folija ili najlon za zaštitu lavaboa i okoline
  • Maska za lice (što kvalittenija, jer su isparenja toksična)
  • Brusni papir granulacije 100
  • Čelična vuna ili krpa od mikrovlakana
  • Tamno sivi prajmer za čelik i aluminijum
  • Rust-oleum univerzalna boja u spreju i prajmer u crnoj boji
  • Prozirni sprej za emajl

Kako ofarbati slavinu u kupatilu: Korak po korak

1. Korak

Počnite tako što ćete ukloniti ručke sa slavine i sve druge delove koje želite da obojite. Ne morate da uklanjate stvarnu slavinu ili čep za odvod.

2. Korak

Dobro išmirglajte svaki milimetar svakog dela dela slavine koji planirate da ofarbate. To je neophodno kako bi prajmer i boja dobro prijanjali za površinu.

3. Korak

Kada završite sa šmirglanjem, pređite preko svih delova slavine čeličnom vunom ili krpom od mikrovlakana da biste potpuno uklonili sve čestice prašine. Ako je potrebno, možete koristiti malo alkohola. Očistite i područje oko slavine i odvod.

4. Korak

Zatim izolujte najlonom lavabo i okolne površine i pričvrstite ga lepljivom trakom. Pogledajte prethodnu fotografiju!

5. Korak

Sada kada ste spremni za farbanje, stavite masku i uključite ventilator u kupatilu ako ga imate. Nemojte provoditi više od 30-45 sekundi u kupatilu kada počnete da prskate jer su isparenja opasna. Moraćete brzo da radite!

6. Korak

Počnite prskanjem tankog sloja prajmera po svim površinama.  Zatim napustite prostoriju i ostavite da se prajmer osuši oko 20 minuta. Nakon toga nanesite drugi sloj prajmera i sačekajte dvadeset minuta.

7. Korak

Zatim uzmite crnu boju u spreju i nanesite prvi sloj boje. Ostavite da se suši nekoliko minuta. Zatim ponovite ovaj korak. Ostavite da se  suši 20-30 minuta.

8. Korak

Sada je vreme da nanesete prvi premaz prozirnog emajla. Brzo to obavite i odmah napustite prostoriju. Nakon 15 minuta nanesite drugi sloj emajla. Ostavite da se suši 48 sati pre upotrebe.

Renoviranje kupatila: Korak po korak

 

 

 

 


Ranka Bulatović

faucet/gettyimages.co.uk