Da li su hromirane slavine i dalje popularne u 2023?

Hromirane slavine za kupatilo postoje već decenijama. Ovaj trend će se nastaviti i ubuduće jer odišu bezvremenskim stilom, elegancijom i modernim izgledom.

by | June 14, 2023
Da li su hromirane tuš baterije i dalje popularne u 2023

Hromirane slavine za kupatilo postoje već decenijama. Ovaj trend će se nastaviti i ubuduće jer odišu bezvremenskim stilom, elegancijom i modernim izgledom.

Da li su hromirane slavine i dalje popularne u 2023?

Hromirane slavine mogu da vam pomognu da savršeno spojite dizajn kupatila ili kuhinje – čak i 2023. godini! Pogledajmo bliže zašto ovaj bezvremenski klasik nikada neće izaći iz mode.

Prilikom odabira bilo koje opreme za vaš dom, postoje određeni faktori koje treba uzeti u obzir – kao što su cena i praktičnost. Na sreću, sa hromiranim slavinama to možete da postignete.

Hrom je jedna od pristupačnijih opcija za slavine, a njegova reflektujuća površina olakšava čišćenje. Osim toga, zbog neutralne nijanse, dobro se slaže sa gotovo svim vrstama dekora. Bez obzira na to da li ciljate na tradicionalnu ili ultramodernu varijantu, hrom vas neće razočarati!

Hromirane slavine: Dizajnerski trendovi u 2023.

Prema nedavnim istraživanjima, predviđa se da će 2023. godina biti u futurističkom  stilu kada je uređenje doma u pitanju.

Hrom i dalje ostaje popularan izbor zbog svoje svestranosti i sposobnosti da se lako uskladi s ostalim bojama. Međutim, ako želite nešto zaista jedinstveno, odaberite boje poput zlata i metala.

Oni donose moderan izgled dok stvaraju upečatljiv kontrast na svetlijoj pozadini i mogu učiniti da vaš prostor izgleda veće.

Hromirane slavine: Alternativne boje

Dizajneri preporučuju široku plaetu: od smelih mesinganih slavina do prigušenih mat završnih obrada. Naravno tu su klasične crne nijanse ili nijanse od nerđajućeg čelika. Evo nekoliko alternativa koje nude jedinstven stil:

1. Slavine od mesinga – Da li ste razmišljali o slavinama od brušenog mesinga? Ova sjajna završna obrada daje toplinu i karakter svakoj prostoriji.

2. Mat završne obrade – Suptilna, ali sofisticirana opcija pruža moderan izgled. Dolaze u različitim nijansama, kao što su siva ili crna, što može pomoći u povezivanju različitih elemenata unutar prostora.

3. Crna i siva – Ovi bezvremenski klasici nikada ne izlaze iz mode, bez obzira na trendove koji se smenjuju na tržištu. Bilo da su sjajne crne ili tamno sive nijanse, ove slavine odaju jednostavnu formu koja s lakoćom dopunjuje u većinu paleta boja.

I na kraju, hrominrane slavine ostaju popularne za kupatila i kuhinje zbog svoje izdržljivosti i niskih zahteva za održavanjem, što ih čini ključnim za higijenu!

Obratite pažnju prilikom izbora boje i materijala

Da li su hromirane tuš baterije i dalje popularne u 2023

Da li su hromirane slavine i dalje popularne u 2023

Završna obrada je važan faktor prilikom odabira nijasi. U zavisnosti od toga da li tražite nešto bleštavo ili suptilnije, postoji mnogo opcija koje su dostupne kako u modernim, tako i u tradicionalnim stilovima.

Na primer, hromiranje može da pruži reflektujući izgled, dok brušeni nikl nudi prigušeniji efekat. Obe završne obrade će vremenom odoleti koroziji. Ako razmišljate o jeftijim slavinama, umajte na umiu da ćete ih češće morati polirati kako bi dobro izgledale.

Materijal takođe igra bitnu ulogu pri odabiru prave boje slavine. Neki materijali mogu različito reagovati na promene temperature i nivoa vlažnosti tokom vremena, što može dovesti do promene boje ili da ona izbledi. Mesing i nerđajući čelik su odličan izbor zbog svoje izdržljivosti i otpornosti na eroziju usled vlage.

Ipak, odluka bi trebalo da se svede na vaše lični stil; ono što sada izgleda dobro možda neće funkcionisati za nekoliko godina. Zapamtite da se bezvremenski komadi najviše ističu – razmislite o tome kako su drugi koristili različite boje i pokušajte da primenite te ideje.

Hromirane slavine: Za i protiv

Hrom je jedan od najpopularnijih završnih obrada za kupatilo i moderne kuhinjske slavine. Zahvaljujući reflektirajućoj površine visokog sjaja, stvara elegantan i čist izgled u svakoj prostoriji.

Prednosti odabira hroma je njegova izdržljivost, lako čišćenje i elegantan izgled. Sjajna završna obrada pomaže da se površine lakše čiste za razliku od mat crnih slavina – sve što vam treba su sapun i voda! Takođe ima bezvremensku privlačnost koja osigurava da odabrana estetika neće uskoro izaći iz mode. Osim toga, kvalitetna hromirana slavina neće izbledeti ili promeniti boju sa godinama.

Sa druge strane, hromirane slavine su podložne ogrebotinama i zahtevaju redovno održavanje. Takođe mogu izgledati previše sjajne u određenim okruženjima, kao što su rustične kuhinje ili kupatila, gde bi suptilniji dodir bio idealan.

Sve u svemu, odabir hroma za slavine nudi mnoge prednosti, ali dolazi sa nekim nedostacima u zavisnosti od vaših potreba.

 


Dijana Škorić

Elenathewise / gettyimages.com; brizmaker / gettyimages.com