Praznična dekoracija kuhinje – magično ali praktično

by | November 21, 2023
kako da praznična dekoracija kuhinje bude praktična

Kuhinja je srce doma, pa nije tajna da praznična dekoracija kuhinje unosi najviše magije u prostor. Otkrivamo kako da suptilno dekorišete prostor.

Dekorisanje kuhinje za praznike mora biti dobro promišljeno jer još uvek morate da koristite prostor i da vam ukrasi ne otežavaju pripremu hrane. To je balans između estetike i praktičnosti. U nastavku pogledajte najlepše ideje koje odgovaraju na oba uslova.

Praznična dekoracija kuhinje – magično ali praktično

Osvetljenje u kuhinji

Najjednostavniji način da ukrasite kuhinju u prazničnom stilu je da dodate novogodišnje trake ili zelenilo na bilo koju visilicu i luster. Takođe možete napuniti i činije za voće trakama, grančicama i volćem u prazničnim bojama poput nara ili citrusa.

Članak se nastavlja posle reklama

Zamenite kuhinjske krpe

Zamenite kuhinjske krpe i rukavicu za rernu i prikažite one koju su više praznične. Ovo je zaista jednostavan i praktičan način da u prostor unesete novogodišnje boje i printove, a da ne budete napadni. Čak ni nema potrebe da sve šljašti – jedna karirana kuhinjska krpa može suptilno da probudi prazničnu euforiju.

Mirisne sveće sa toplim notama cimeta, jabuke ili kuvanog vina takođe možete izložiti na vašu kuhinjsku radnu ploču – verujte nam na reč, mirisaće čak i pre nego što ih upalite.

Članak se nastavlja posle reklama

Praznična dekoracija kuhinje u zelenoj boji

Čak i pre nego što započnete sa prazničnom dekoracijom doma, ovo je nešto što može da pruži blagi nagoveštaj da je  2024. blizu. Prosto pronađite što više detalja u zimzelenoj boji i dekorišite police u kuhinji, prazne uglove ili čak igrajte na veliko – kuhinjski elementi u zelenoj boji izgledaće neverovatno.

Članak se nastavlja posle reklama

“Više volim prilično suptilan pristup ukrašavanju kuhinje za prazničnu sezonu”, objašnjava dizajnerka enterijera Kethy Kuo. “Volim da započnem sa svečanom vazom u toploj neutralnoj nijansi, a onda je punim sezonskim zimzelenim grančicama. Uz moju vazu kao centralnu tačku na kuhinjskoj radnoj površini, onda volim da dodam male dodatke kao što su tanjiri za serviranje i ukrasne činije sa božićnim šarama na njima.”

Članak se nastavlja posle reklama

Sezonske biljke

Vaza sa prelepim cvećem na kuhinjskoj radnoj ploči ili trpezarijskom stolu može dodati čar praznika. Prikaz belih cvetova sa pomešanim tamnijim zelenilom čini veoma šik i sofisticiran svečani dodatak.

Zumbuli, bele ruže, eukaliptus, snežne bobice i sveži ruzmarin su omiljeni za dekoraciju tokom praznika. I nemojte se plašiti da pomešate pravo sa veštačkim zelenilom jer mogu da vam uštede mnogo vremena.

Članak se nastavlja posle reklama

Police i prozori

One često neiskorišćene površine savršene su za dodavanje praznične dekoraciju u kuhinju. Nanižite ove tačke bajkovitim lampicama ili samo dodajte nekoliko malih ukrasa među svoje posuđe i kuvare.

Mala veštačka jelkica ili dve i velike srebrne zvezde izgledaće predivno u večernjim časovima. Neposredno pred doček 2024. možete dodati i nekoliko pravih grančica iz bašte ili odsečenih sa drveta za dodatnu čar.

Članak se nastavlja posle reklama

 


Miljana Momirović

SyhinStas/GettyImagesPlus