Kako preurediti kupatilo u iznajmljenom stanu?

by | November 21, 2023
Kako preurediti kupatilo u iznajmljenom stanu

Znate na šta mislim: nikakav šarm, prljave fugne, istrošena prostirka. Ne brinite se, otkrivamo kako da kupatilo u iznajmljenom stanu zablista.

Kada živite kao podstanar, uvek kao da ste u grču jer nemate dovoljno slobode da uredite prostor po svom ukusu – i onda se jednostavno pomirite sa tim. Ali ovi saveti mogu učiniti čuda za vaše kupatilo i to bez renoviranja ili velikih troškova. Pogledajte o čemu je reč.

Kako preurediti kupatilo u iznajmljenom stanu?

Ogledalo i baterije

Ukoliko tražite vintidž izgled kupatila, uz pomoć ovih malih izmena jednostavno možete postići starinski šarm. Potražite ogledalo sa kitnjastim ili bar zlatnim okvirom koje unosi infuziju otmenosti, a pored toga doprinosi i vizuelno većem prostoru (jer znamo koliko kupatila u stanu mogu biti mala).

Članak se nastavlja posle reklama

Ako imate malo više prostora u svom budžetu, zamenite baterije za kupatilo i glavu tuša. To je mala promena koja će uvek učiniti da se osećate ultraluksuzno.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Brady Tolbert (@bradytolbert)

Samolepljive pločice

A sada pogledajte nešto zaista zadivljujuće. Na fotografiji se nalazi kupatilo sa samolepljivim pločicama, i složićete se, izgledaju kao pažljivo postavljane prave pločice. Postavljanje samolepljivih pločica učiniće čuda za karakter u vašem prostoru, ostavljajući te stare prljave zidove daleko iza sebe – ali bukvalno.

Članak se nastavlja posle reklama

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sara Toufali (@saratoufali)

Tepih za kupatilo u iznajmljenom stanu

Vreme je da zaboravite prostirke za kupatilo koje često uopšte nisu estetične. Umesto toga, potražite mali tepih sa uzorkom, teksturom ili bojom koje će kupatilo u izajmljenom stanu učiniti instant privlačnijim. Bonus: sakriće taj manje nego poželjan pod koji vam je verovatno dosadio.

Članak se nastavlja posle reklama

Umetničke slike u kupatilu

Ako ne možete u potpunosti da preuredite elemente u kupatilu koji vam se ne dopadaju, jednostavno odvratite pažnju od njih. Umetničke slike postavljene na zid kupatila odvlače pogled od problematičnih područja prostorije. Osim toga, ovo je idealan način da svom malom kupatilu dodate karakter bez zauzimanja dragocenog prostora.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Erica Chan Coffman (@honestlywtf)

Članak se nastavlja posle reklama

Biljke za kupatilo

Kupatilu u iznajmljenom stanu često nedostaje taj željeni čist izgled i osećaj osvežine, ali možete ga lažirati dodatkom zelenila. Infuzija prirodne boje i teksture revitalizuje celu prostoriju i nikada vam neće biti lakše da održavate svoje biljke u životu nego kada su direktno pored vašeg tuša.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by alexandra gater (@alexandragater)

Članak se nastavlja posle reklama

Istina – kupatilo u iznajmljenom stanu nije uvek najprivlačnije rešenje ali ipak postoje trikovi kojima je moguće učiniti ga privlačnim i šarmantnim. Uz samo jedan od ovih saveta, dodaćete prostoru instant šarm koji mu je nedostaje, a zamislite samo kako bi izgledalo sa dva ili tri primenjena trika…


Miljana Momirović

Svetlana_nsk/GettyImagesPlus