Kako ulepšati kupatilo za sat vremena?

by | December 6, 2023
Kako ulepšati kupatilo za sat vremena

Bez renoviranja i za ne više od 1000-2000 dinara. Otkrivamo najbolje ideje kako ulepšati kupatilo, čak i ako živite u iznajmljenom stanu.

Kako ulepšati kupatilo za sat vremena?

Kupatila su, u suštini, prostori dizajnirani za praktičnost. Ali to ne znači da ne biste mogli da uživate u njemu. Pogledajte kako da zadržite i estetiku i funkcionalnost.

Tuš-zavesa

Ne radi se samo o zameni tuš-zavese već o promeni njene visine. S obzirom da se obično nalazi prostor između plafona i tuš-zavese, ovo može vizuelno učiniti malo kupatilo još manjim. Umesto toga, okačite štap za tuš-zavesu bliže plafonu i pružite prostoru luksuzniji osećaj.

Prostirke i peškiri

Ponekad je za instant privlačniji osećaj u kupatilu dovoljno samo zameniti prostirke, tuš-zavesu i peškire. Ukoliko želite moderan ambijent, izaberite jednu šemu boja i zadržite sve u istoj nijansi i tonu.

Kako ulepšati kupatilo umetničkim slikama?

Kada je u pitanju umetnost, nema pravila. Da, to znači da možete okačiti umetničke slike i u kupatilu. Zabavite se birajući printove koje možete menjati ili ih rotirati sa ostatkom prostorija u domu. Ovo je takođe sjajan način da iskoristite stare remove ili ih potražite po vrlo pristupačnim cenama.

Ručice za kupatilo

Za manje od 10 minuta možete dobiti potpuno novi izgled u kupatilu. Zamena ručica za kupatilo će podići utisak o prostoru na viši nivo i to je kao da menjate nakit. Da biste ovaj projekat učinili superjednostavnim, izmerite ručice koje sada imate i kupite one koje odgovaraju tim merenjima.

Pločice u kupatilu

Zamena nije brz, a ni jeftin projekat. Ali ako imate samo malo vremena, možete da uradite najbolju stvar za vaše kupatilo. Jednostavno osvežite fugne na pločicama uz pomoć domaćeg sredstva za čišćenje ili olovke za fugiranje. Nakon samo 20ak minuta, nekada tamnosive buđave fugne, a sada blistave i bele, učiniće prostor svežijim.

Police za kupatilo

Ako imate slobodno popodne i znate da rukujete bušilicom, dodavanje polica ne samo da može pomoći u neredu i organizaciji, već može dodati i prelepu estetiku vašem kupatilu. Korišćenje vertikalnog prostora pomaže u povećanju prostora za skladištenje. Dodajte i vakuum police u ugao tuš kabine za držanje svih potrepština. A ukrasne kuke ili stalak za peškire koji se postavljaju na zid ili iza vrata održavaju pod čistim i dodaju stil.

Miljana Momirović

ismagilov/GettyImagesPlus