Jeftino renoviranje kuhinje bez zamene kuhinjskih elemenata

by | September 29, 2023
Jeftino renoviranje kuhinje

Pre je izgledala mračno i prljavo ali ovo jeftino renoviranje kuhinje doprinelo je da se probudi vintidž francuski stil koji odiše šarmom i podiže raspoloženje.

Iako su bili stari preko dve decenije, vlasnik nije menjao kuhinjske elemente ali im je pružio novi život. Umesto neurednog laminata, postavljen je novi pod, a zidovi su osveženi. Pogledajte u nastavku kuhinju pre i posle renoviranja.

Jeftino renoviranje kuhinje bez zamene kuhinjskih elemenata

Ova kuća je izgrađena 1900. godine, ali kuhinja je poslednji put renovirana 1990-ih.

Novi pod u kuhinji daje vajb pariskog kafića

Vlasnik kaže da je izvlačenje lepljivog laminata bio neuredan projekat ali je napravio veliku razliku u kuhinji. “Odmah je sve delovalo čistije i svetlije”, kaže vlansik. Nakon što je laminat skinut, postavili su nove vintidž osmougaone pločice.

“Pod joj daje atmosferu pariskog kafića, ali svetle boje čine da sve deluje sveže i prozračno, tako da se oseća kao savršeni nagoveštaj vintidž šarma, a da nije mračno i zagušljivo”, rekao je vlasnik i dodao da se jednostavno čiste.

Za zid iza kuhinje odlučili su se za bele “metro” pločice.

Jeftino renoviranje kuhinje: Nova boja

Nove svetle boje u kuhinji odbacuju zastarele vibracije i unose malo energije u prostor. “Šmirglali smo ih i ofarbali sve kuhinjske ormariće koristeći veselu žalfijazelenu boju na donjim ormarićima i belu na gornjim”, kaže vlasnik.

Ova topla boja za kuhinju dominira: Patlidžan boja

“Zimski meseci su ovde bili veoma tmurni i kišoviti, ali samo dodavanje boje na donje ormare je napravilo veliku razliku u našem raspoloženju”, dodaje on. “Napravili smo gornje ormare iste nijanse bele kao što smo ofarbali zidove”. Vlasnik kaže da je bela boja na ormarićima oštra i čista i pomaže da se otvori prostor.

“Iskreno, ormarići su uvek najjednostavniji, ali najzahtevniji deo“, kaže on. “Ova kuhinja je imala mnogo ormarića i trebalo nam je mnogo strpljenja, pogotovo zato što je padala kiša i morali smo dugo čekati da se potpuno osuše.”

Iako za to treba vremena, on kaže da je “farbanje umesto zamene ormarića dobra opcija ako imate mali budžet i dovoljno strpljenja”.

 


Miljana Momirović

TanyaSid/GettyImagesPlus