Garsonjera u mediteranskom stilu od samo 40m2

by | September 16, 2023
Garsonjera u mediteranskom stilu

Ova garsonjera u mediteranskom stilu nema zidne pregrade i vrata ali svaka prostorija funkcioniše zasebno – i izgleda prosto neverovatno dobro.

Garsonjera u mediteranskom stilu od samo 40 m2

Otvoreni koncept

Dugo nam se nije nešto toliko dopalo kao filozofija ovog malog stana, tačnije garsonjere, za koju imate utisak da je u najmanju ruku jednoiposoban stan. Apartman ima dnevnu sobu, trpezariju, kuhinju, spavaću sobu, kupatilo, pa čak i balkon – i to sve u samo 40m2.

Mala dnevna soba

Sve se nalazi u jednoj velikoj prostoriji, bez zidnih pregrada i vrata. U prilagođeni nameštaj po meri u dnevnoj sobi se mnogo toga uklapa. A i gosti na sofi na razvlačenje su dobrodošli. Mala dnevna soba ima čak i dodatne dve pletene stolice, kao i dva stočića za kafu u centralnom delu, koje uvek možete skloniti i postaviti ponovo.

Kuhinja i trpezarija sa stilom

Stanari su Italijani i veoma vole da kuvaju. Zbog toga se dobro opremljena kuhinja podrazumeva i glavni je prioritet..

Bez ručica za kuhinjske elemente, ova kuhinja je san snova svih minimalista. Kuhinjski ormarići se protežu celom dužinom, a šporet i frižider su savršeno uklopljeni.

Trpezarijski sto je takođe prostran za obroke sa porodicom ili prijateljima, pa čak i za rad u komforu.

Mala uska kuhinja: Iskoristite prostor na najbolji mogući način

Zavese u stanu

Zavese su više mentalna podela nego prava. Velike sobe su dobrodošle ali kada ih odvojite zavesama, svaka prostorija funkcioniše sama za sebe.

Garsonjera u mediteranskom stilu

Zavese prozora su kao one sa kreveta i sa jedne strane kriju drugu potpuno neprozirnu zavesu. Plava i žuta boja se protežu celom garsonjerom i vrište mediteranski stil.

Snovi od drveta

Hrast uokviruje prostor kreveta, što je veoma originalan način da se razgraniči ova otvorena spavaća soba. Na čelu kreveta nalazi se polica koja vam omogućava da držite mornarske slike, knjige i neke dekorativne detalje kao što je cveće. Ovde takođe počinje garderoba koja se proteže duž celog zida dnevne sobe. Čak i lampa ugrađena u dasku ponavlja dodir drveta.

 

Miljana Momirović

vicnt/GettyImagesPlus