Kako okačiti zavese bez bušenja?

by | November 3, 2023
Kako okačiti zavese bez bušenja

Ako tražite jednostavne i jeftine načine kako da okačite zavese bez bušenja rupe u zidu, ove ideje će ulepšati vaš prozor bez oštećenja. U nastavku pogledajte sve ideje za privremene zavese.

Kako okačiti zavese bez bušenja?

Privremene kuke

Ako ste ljubitelj pravih pravcatih šipki za zavese ili imate sklonost prema ukrasnim završim obradama – onda jednostavna zatezna šipka ili nešto drugo jednostavno neće funkcionisati. Umesto toga, koristite privremene kuke koje se pričvršćuju na zid kako bi vaša šipka mogla nesmetano da stoji i drži zavese bez bušenja.

Zatezne šipke za zavese bez bušenja

Ako imate tradicionalne prozore sa ramovima, zatezne šipke koje se protežu od jedne do druge strane okvira su suptilan i sofisticiran način za kačenje zavesa. Kada okačite prozirne, lagane zavese, uparite ih sa tankom šipkom za delikatan stil. U zavisnosti od izgleda koji tražite (i koliko vam je privatnosti potrebno), možete postaviti šipku na vrh prozora za maksimalnu pokrivenost ili je postaviti niže za stil kafe zavesa.

Kratke zavese za prozore: Praktično i stilski u domu

Privremeni držači

Imamo dobre vesti: Ako volite izgled tradicionalne garnišne, ne morate da se odlučite za privremenu zateznu šipku i žrtvujete svoj željeni stil. Privremeni držači bez bušenja rade sa većinom standardnih garnišni, pričvršćujući ih na svoje mesto pomoću opružnih kopči i pričvršćujući za zid čvrstim (ali bez oštećenja!) lepkom. Najbolji deo? Možete da skintete šipku (recimo zbog čišćenja) po želji, a da čak i ne skidate nosače sa zida.

Zavese sa plafona

Ako ste zbog lošeg zida ili blokova sprečeni da postavite zavese, razmislite o tome da okačite garnišnu sa plafona. Ako imate visoko postavljene prozore, zavese sa plafona će izgledati potpuno prirodno

Na kraju, ako ste zaglavili u tome koje zavese da kupite i kako da ih okačite, pogledajte i ove ideje za transformaciju prozora bez zavesa.

Kako da dnevna soba bez zavesa izgleda privlačno?

Miljana Momirović

KatarzynaBialasiewicz/GettyImagesPlus