Ovakve zavese za dnevnu sobu su odličan izbor

by | 30 maja, 2023
Ovakve zavese za dnevnu sobu su odličan izbor

Svaka sezona sa sobom donosi nove trendove. Pogledajte kakve boje, teksture i stilovi su najpopularniji kada su u pitanju zavese za dnevnu sobu!

Ukoliko se odlučite za neki od ovih modela zavesa, dodaćete svojoj dnevnoj sobi karakter i razigranost. Osim što imaju praktičnu funkciju da blokiraju svetlost i obezbede privatnost, zavese igraju i važnu ulogu u građenju ambijenta i stila dnevne sobe. Dobro odabrane zavese mogu u potpunosti transformisati izgled prostorije. Pogledajte najbolje zavese za dnevnu sobu!

Ovakve zavese za dnevnu sobu su odličan izbor

Zavese od žakarda

Ovo je savršen način da u svoju dnevu sobu unesete eleganciju. Veoma su kvalitetne, a izgled im je moderan i bezvremenski. Osim toga, prozirna tkanina omogućava prirodnom svetlu nesmetani prolaz, ali bez ugrožavanja privatnosti.

Zelene zavese

Zelene nijanse unose svežinu u dom. Birajte zavesu u zelenoj boji od pamuka jer će vam ona pružiti odličnu zaštitu od jake spoljašnje svetlosti.

Zavese za dnevnu sobu: Cvetni motivi

Zavese sa cvetnim motivima takođe unose svežinu, ali i poseban šarm u dnevnu sobu. Ona će u činiti da se vaši prozori posebno istaknu, a ukoliko budete birali tanje materijale, propustiće svetlo da nesmetano uđe u prostoriju. Ukoliko tražite eleganciju i funkcionalnost u jednom, ovo je pravi ukras za vaše prozore.

Svetla zavesa sa motivom arabeske

Ako želite zavese egzotičnog, a sofisticiranog dizajna, birajte zavese sa motivima arabeske. Iako ih možete naći u mnogo različitih nijansi, u manjim prostorijama je najbolje birati svetle zavese.

Bež zavese

Bež zavese daju svetlost i stil dnevnoj sobi. Na primer, zavesa od lana je savršen moderan izbor. Pristaju svakoj sobi i unose u prostoriju eleganciju.

Čista bela

Bela poluprozirna zavesa pruža svež dodir svim prostorijama, a posebno dnevnoj sobi. Glatko belo platno i nabori učiniće da vaša prostorija izgleda veće i blistavije.

Zavesa sa geometrijskim motivima

Geometrijske šare su uvek dobrodošle. Vrlo su moderne, lako se uklapaju u enterijer.

Zavese za dnevnu sobu u roze boji

U zavisnosti od toga da li više volite jače ili nežnije nijanse roze boje, ona će vam pružiti dobru zaštitu od spoljašnje svetlosti. Nijanse roze boje stvaraju ugodnu i mirnu atmosferu u dnevnoj sobi.

Kako se vama dopadaju ove najmodernije zavese za dnevnu sobu?


Jovana Jevtić

KatarzynaBialasiewicz/ Getty Images Plus