Ideje za zavese u kuhinji: Dašak elegancije i nostalgije

Zavese kuhinju mogu učiniti elegantnijom, zabavnijom i toplijom. Važno je samo odabrati pravu

by | June 13, 2023
ideje za zavese za kuhinju

Ideje za zavese u kuhinji možda nisu vaša primarna briga prilikom preuređenja doma. Međutim, upravo su one taj ” prstohvat začina” koji može pretvoriti kuhinju iz obične u uređenu sa stilom. Odabir pravih zavesa je ključan u prostorijama kao što su kuhinje u kojima je prirodno svetlo veoma važno, a koje su često pozicionirane u zadnjem delu kuće sa pogledom na baštu. Funkcionalna priroda kuhinja takođe znači da žudi za dekoracijom, a dodavanje zavesa je fantastičan način da se unese lični pečat i osećaj jedinstvenog stila.

Ideje za zavese u kuhinji: Šta biste vi odabrali?

Od smelog vatrometa boja do vintidž stilova i eteričnih neutralnih, pronašli smo neke fantastične ideje za kuhinjske zavese.

1. Crvene zavese

Zavese ne služe samo za blokiranje svetlosti i radoznalih pogleda – one su ukras koji može da oplemeni kuhinju i učini je najpivlačnijom prostorijom u kući (i to ne samo zbog hrane). U ovom seoskom domu, crveno-bele zavese sa šarama donose nalet boja u uglavnom neutralnu kuhinjsku trpezariju. Savršeno se kombinuje sa starinskim crvenim stolicama.

2. Zelene zavese

Elementi koji neprimetno spajaju spoljašnjost sa unutrašnjim prostorijama postaju sve popularniji. A najbolje ćete to postići ako na prozore u kuhinji okačite modernu zelenu zavesu sa nekim zanimljivim printom.

3. Bele zavese

Savremene kuhinje često deluju pomalo hladno i sterilno, sa svim onim uglačanim površinam i ravnim linijama. Stvar mogu da poprave dugačke, prozračene, bele zavese koje će dati neophodnu mekoću i opuštenost.

4. Pastelne lanene zavese 

Blede boje stvaraju umirujući osećaj u kuhinji. Lanene zavese koje padaju na pod, sakriće oštećenja na parketu i drvenariji. I mali savet – izbegavajte tkanine koje deluju uštirkano i sterilno. One malo zgužvane daju poseban šmek.

5. Šarene zavese

Ako ne možete da se odlučite kakve bi se zavesa najbolje uklopile u vašu kuhinju, razmislite o tome da bude kratka i slatka. Šarene zavese koje podsećaju na selo ili neki starinski kafe, odličan su način da unesete starinski stil u vaš dom. Ove zavese pokrivaju samo donju polovinu prozora i odlične su za pozicioniranje iznad sudopere. Tako ćete omogućiti sebi malo privatnosti dok perete posuđe, dok svetlost i dalje neometano kupa celu prostoriju.

6. Mrežaste zavese

Retro reputacija mrežastih zavesa učinila ih je nepoželjnim poslednjih godina – ali njihove praktične prednosti su ponovo u trendu. Mrežaste zavese su odlične jer omogućavaju puno prirodnog dnevnog svetla da preplavi prostoriju, dok istovremeno pružaju pravu količinu privatnosti za kuhinju.

A ako vas zanima koje su idealne zavese za dnevni boravak, pogledajte na:

Ovakve zavese za dnevnu sobu su odličan izbor

 


KatarzynaBialasiewicz/gettyimages.co.uk