7 pravila za uredno kupatilo – ako ga delite sa partnerom

by | November 15, 2023
pravila za uredno kupatilo koje delite sa partnerom

Ukoliko delite kupatilo sa partnerom, neke sitnice zaista umeju da izlude. Otkrivamo kako da zajednički postignete uvek uredno kupatilo.

Jedna stvar koju sam naučila dok sam delila kupatilo sa bratom je da će se bez problema poslužiti mojim brijačem ukoliko on smatra da je njegov previše tup. Šalu na stranu, ovi mali saveti vam mogu pomoći da vaš odnos sa partnerom ne naiđe na rasprave oko banalnih stvari, kao što je zajedničko kupatilo.

7 pravila za uredno kupatilo – ako ga delite sa partnerom

Otvorena vrata kupatila

Na isti način na koji razgovarate u nekim ozbiljnijim pitanjima, trebalo bi da razgovarate sa svojim partnerom i o ostavljanju otvorenih vrata kupatila, ukoliko vam to smeta. Čak 90% parova koje smo anketirali reklo je da ostavlja vrata kupatila širom otvorenim i da im je to u potpunosti u redu, ali možda vaš partner ne misli isto.

Članak se nastavlja posle reklama

Peškiri u kupatilu

Pa hajde da vidimo kako se nepravilno koriste pekiri za ruke – i ne izazivaju samo buđ, nego i mrke poglede.

  • Stavljanje vlažnih peškira u korpu za veš, izazivajući pojavu buđi na bilo kom vešu postavljenom iznad ili ispod.
  • Brisanje paste za zube o peškir.
  • Ostavljanje mokrog peškira na podu.
  • Ostaci šminke na peškiru.

Dlake na podu

Kada pogledam količinu kose koja mi opadne u toku dana, začudim se kako još uvek nisam ćelava. Zato vas potpuno razumem da pod u kupatilu nikada neće biti potpuno besprekoran duže od 2 sata. Ipak, možda bi bilo dobro da to provučete kroz razgovor – jer jednostavno nije do vas.

Moje je i tvoje – ili nije?

Neki parovi dele četkice za zube, brijače, šampone, peškire – sve. Ovo može biti nezgodno, ali se zapravo svodi na ono što vam odgovara. Ako ne želite da delite svoj profesionalni šampon za kosu ili vam ne prija pomisao da je vaša četkica za zube bila u ustima vašeg partnera, prosto mu recite da se ne osećate prijatno i nema sumnje da će razumeti.

Članak se nastavlja posle reklama

Toalet papir

Koliko puta se desilo da ste zatekli praznu rolnu toalet papira u kupatilu? Ili samo jedan list? Molim vas da mi neko kaže šta da uradim sa tim? 😂

Ako ne možete da se setite da zamenite (ili je ovo postala učestala pojava u vašem zajedničkom kupatilu), samo učinite uslugu svojoj vezi i pronađite način da ostavite jednu rolnu u neposrednoj blizini toaleta.

Članak se nastavlja posle reklama

Uredno kupatilo: Pospremanje za sobom

Svakoj sitnici odredite mesto i na taj način će prostor biti uvek uredan. Bilo bi dobro da u to uputite i svog parntera, ukoliko vam smeta nered koji ostavlja za sobom. Dodatnih 10 sekundi angažovanja i vas i njega mogu transformisati prostor.

Lavina bočica šampona

Moj dečko je delio kupatilo sa docimerima u studentskom domu. Ispričao mi je jednu anegdotu koja mu se dogodila jednom prilikom. Njih dve su imale (kako on kaže) gomilu bočica šampona i kupkica. Dok se tuširao kaže da je jedva dotakao jednu od bočica i sve su se srušile na njega – jedna od njih ravno na palac. I onda kada smo se uselili zajedno zamolio me je samo jednu stvar: Molim te da imaš samo jedan šampon, jedan regenerator i jednu kupku pod tušem. 😂

Članak se nastavlja posle reklama

Složićete se, za dame to zvuči kao nemoguća misja ali zaista – odlika svakog luksuznog kupatila je tuš bez suvišnih kozmetičkih proizvoda.


Miljana Momirović

Suchada Tansirimas/GettyImagesPlus