Pre i posle transformacija: Od prazne prostorije do zapanjujućeg enterijera

by | December 25, 2023
Pre i posle transformacija: Od prazne prostorije do zapanjujućeg enterijera

U svetu dizajna enterijera, retko šta može biti zadovoljnije od fantastičnih pre i posle fotografija. Videti prazno platno koje oživljava nadahnjuje na mnogo načina – ubedljiv razlog da ponovo razmotrite skriveni potencijal koji čeka da bude otkriven unutar vaših sopstvenih zidova.

Pre i posle transformacija: Prazna soba dobija neverovatan karakter

Ovaj članak istražuje nekoliko sjajnih transformacija od strane V+ Studio, firme za arhitektonsku vizualizaciju koja preobražava domove novim nameštajem, modernim dekorom, pažljivo odabranom umetnošću i još mnogo toga. U nekim slučajevima, čak i podovi i zidni tretmani dobijaju ažuriranje. Kako bi izgledala vaša vizualizacija savršenog doma?

Prva “pre” slika počinje jednostavno. Bele zidove, lepo drvene podove.

A vizualizacija “posle”? Zapanjujuća! Šareni detalji poput pletenih taburea, plavog stila Vagner stila, i geometrijskog tepiha svi izvlače nijanse pronađene u ujedinjujućoj modernoj umetnosti. Sto od stakla ispred taftiranog kauča, oba komada jednostavna i sužena za modernu privlačnost.

Klasičan seoski dekor postavlja scenu za sledeću veliku transformaciju.

Sa žutim zidovima i teškim izborima tapaciranja nestalim, ovaj beli dnevni boravak odmah deluje veće. Metalni akcenti dodaju sjaj suptilnog luksuza, a unutrašnje biljke pružaju mekani prirodni dodir. Možda primetite da podovi dobijaju ažuriranje – stari parket i šahovska ploča zamenjeni su savremenijim opcijama.

Sledeći je lep prelazni dizajn dnevnog boravka. Ali kako bi izgledao modernizovan?

Parket podovi su zamenjeni drvenim podovima, postavljenim tako da soba izgleda duže. Klasična drvena konzola za zabavu je uklonjena i zamenjena niskim modernim trpezarijskim stolom. Jednostavni beli kauči i sto za kafu sa skladištem osvetljavaju atmosferu. Dekorativne sto lampe zamenjuje podesiva podna lampa.

Klasične karakteristike čine da ovaj prostor se ističe. Umesto da ih zameni, “posle” dizajn koristi ih na kreativan način.

Vidite da su tapet, šesterokutni podovi i radijator svi nepromenjeni i nepokriveni. Ova soba maksimalno koristi njih tako što ide malo vintage sa svojim dekorom. Kafa sto i TV sto uzimaju inspiraciju iz dizajna srednjeg veka za šarmantan retro izgled.

Ovaj enterijer ima zanimljiv raspored. Visoki plafoni i mala pregrada predstavljaju zanimljive dizajnerske izazove.

Oba problema su lepo rešena. Prostor sa druge strane pregrade je organizovan kao mali dnevni boravak, svetiljke sa zida su uklonjene kako bi zid bio prijateljskiji za gledanje televizije. Umetničko delo je visoko postavljeno da iskoristi produženu visinu plafona. Trio prelepog svetla za trpezariju visi iznad stola kako bi aranžman delovao intimnije, završen bakrom da se poklopi sa stolicama ispod.

Pre i posle transformacija prostorija:  Donosimo još primera

Pre i posle: Renoviranje trpezarije u minimalističkom stilu

Pre i posle: Od stare kuhinje do potpuno nove

Borjana Božić

4maksym/gettyimages