Pre i posle: Renoviranje kućne kancelarije – ali sa karakterom

by | October 31, 2023
Renoviranje kućne kancelarije od 12m2 sa karakterom

Sa svojih samo 12m2, renoviranje kućne kancelarije unelo je moćan karakter u prostor za radne obaveze, ali tu je i udobna dnevna zona za predah. U nastavku pogledajte kako sada izgleda ovaj radni prostor.

Pre i posle: Renoviranje kućne kancelarije – ali sa karakterom

Pored činjenice da je kućna kancelarija prvobitno bila hladna i neestetična, njena prednost bila je u prirodnoj svetlosti kojoj joj nije manjkalo. Ipak, umesto da je istaknu, upotrebili su tamne tonove da radnom prostoru dodaju karakter i moćan izgled.

Zidovi

Članak se nastavlja posle reklama

Renoviranje kućne kancelarije započeli su tehnikom farbanja “llimewash” koja je vrlo jednostavna i uz pomoć YouTube video snimaka može da se nauči.

Za krečenje je najbolje imati ručnu četku sa širokim češljem, a zatim strpljivo nanositi boju — uvek možete da pređete preko slojeva koji vam nisu baš po volji dodavanjem još malo vode. „Ispiranje kreča (limewash) ne zahteva da budete umetnički nastrojeni, niti mu je potrebno mnogo preciznosti“, dodaje vlasnica.

Članak se nastavlja posle reklama

Radni sto sa ugrađenim policama

Članak se nastavlja posle reklama

Kada se boja potpuno osušila, sledeći zadatak bio je kačenje polica. Pet redova drvenih polica skoro su zauzele čitav zid, a jedna od površina poslužila je kao radni sto.

Kada je reč o dekoraciji polica, dodali su knjige, vaze i druge dekorativne predmete prirodnih tonova, a u centralnom delu nalazi se crlo-bela umetnička slika.

Članak se nastavlja posle reklama

Renoviranje kućne kancelarije: Nameštaj

Članak se nastavlja posle reklama

Nasuprot radnom stolu, postavili su ogromnu udobnu sofu u terakota boji. Iako prostorija nije odvojena pregradnim zidovima, postavljanje tepiha u neutralnoj boji zoniralo je ovaj radni deo.

Što se tiče završnih detalja, vlasnici su postavili lampu iza sofe i narandžasti dekorativni jastuk. Tu je i deka krem boje koja je usklađena sa tepihom i mali bočni stočić koji odgovara boji zavesa.

Sada kada je renoviranje kancelarijskog prostora stvorilo i udoban kutak za čitanje u ličnoj biblioteci, vlasnica Souria se raduje mirnim danima koje će provesti u ovom toplom ambijentu. „Novi prostor me konstantno navodi da se sklupčam uz knjigu i pijuckam kafu“, kaže ona.

Članak se nastavlja posle reklama

Miljana Momirović

Esin Tellioglu/GettyImagesPlus