Organizacija radnog stola za bolji fokus i produktivnost

by | October 25, 2023
Organizacija radnog stola podiže produktivnost

Kada ste okruženi suvišnim sitnicama, nije tako teško izgubiti pojam o vremenu. Organizacija radnog stola pomoći će da pružite svoj maksimum.

Uz nekoliko jednostavnih saveta za uklanjanje nereda, možete lako da organizujete svoj radni sto kako biste ga pretvorili u funkcionalnije okruženje. Ključ za ovo je ograničavanje stvari na vašem radnom stolu na vaše dnevne osnovne potrepštine, uklanjanje beskorisnih stvari i skladištenje ne tako bitnih predmeta.

U nastavku otkrivamo na koje detalje da obratite pažnju jer odvlače najviše pažnje i troše vaše dragoceno vreme.

Organizacija radnog stola za bolji fokus i produktivnost

Elektronika

Nepotrebna ili zastarela elektronika ne samo da može da stvori nered, već i otežava produktivnost i snalaženje na radnom stolu.

Članak se nastavlja posle reklama

Odbacite sve pokvarene punjače, kablove za uređaje koje više nemate, CD-ovde i fleš memorije. Možete koristiti i organizatore kablova kako biste ih održali urednim i sprečili da se zapetljaju.

Ovo ne samo da poboljšava estetiku vašeg radnog stola, već i smanjuje vreme utrošeno na raspetljavanje kablova i pronalaženje pravog uređaja.

Članak se nastavlja posle reklama

Kućna kancelarija: Saveti kako da je organizujete na najbolji mogući način

Papiri

Još jedna stavka koja često zauzima prostor na radnom stolu je nebitna papirologija. Organizacija radnog stola podrazumeva i kategorizaciju važnih papira makar jednom nedeljno. Poželjno je da svu paprilogiju odložite u fijoke kako vas ne bi ometala dok ste usresređeni na druge radne zadatke.

Članak se nastavlja posle reklama

Za superorganizovanu papirologiju bez nereda, možete skenirati papire koji će vam možda biti u budućnosti potrebni i tako smanjiti gomilu.

Članak se nastavlja posle reklama

Organizacija radnog stola: Dekoracija

Ukoliko vam neki dekorativnim predmeti stvaraju vizuelni nered ili vas ometaju, sada je trenutak da ih se rešite ili da im pronađite drugo mesto. To znači da bi sitnice i fotografije bilo dobro staviti na drugo mesto van vidogruga. Iako je personalizacija vašeg stola važna, previše stvari može umanjiti vaš fokus.

Iako možete da izaberete nekoliko značajnih predmeta ili ukrasa koji su postavljeni strateški, ključ je postići ravnotežu između personalizacije i funkcionalnosti.

Članak se nastavlja posle reklama

Organizacija radnog stola može poboljšati vašu produktivnost i pomoći vam da zadržite fokus smanjenjem količine dekorativnih predmeta koji će vam odvlačiti pažnju i ograničiti vaš prostor. Ne radi se nužno o minimalističkom radnom stolu, već samo o davanju prioriteta stvarima koje ćete držati na svom stolu i koji zaista poboljšavaju vaše radno iskustvo.

Pribor za pisanje

Jedna uobičajena stavka koju biste trebali uzeti u obzir da uklonite nered sa svog stola su suvišne olovke i hemijske.

Članak se nastavlja posle reklama

Često sakupljamo veliki višak hemijski, misleći da će nam dobro doći, a zanemarimo da se otarasimo osušenih ili polomljenih hemijskih olovaka. Čuvajte samo onaj pribor za pisanje što redovno koristite i dopunjujte zalihe samo po potrebi.


Miljana Momirović

FollowTheFlow/GettyImagesPlus