Pre i posle: Od stare kuhinje do potpuno nove

by | October 24, 2023
Pre i posle: Od stare kuhinje do potpuno nove

Od pristupačnih uradi sam do luksuznih snova o kuhinjama, ova preuređenja će vas inspirisati za vaš sopstveni redizajn kuhinje!

Transformacije: Od stare kuhinje do potpuno nove

Osveženje smaragdno zelene

Ova transformacija od strane @lemondrop.home je tako dramatična da je teško poverovati da je u pitanju ista kuhinja! Smaragdno zelene kuhinjske ormariće, šarene pločice na zidu i zlatne detalje, donose život dosadnom smeđo-sivom prostoru. Ostrvo ima dvostruku svrhu kao mesto za obedovanje i radni prostor – pametan trik za male kuhinje.

Iz mračnog u svetlo

Rušenje zida je pretvorilo ovu tamnu i skučenu kuhinju u san, @sophiafaininteriors. Sada je kuhinja otvorena i prozračna, sa dovoljno prostora za veliko tamno plavo ostrvo. Još jedan pametan dodatak: gornji ormarići sada dosežu do plafona, što prostoru daje veći osećaj visine. A većinu belih završnih obrada, sa jednim hrabrim dodatkom boje, su bezvremeni.

Zbogom kuhinji iz 1970-ih

Kada je došao trenutak da se renovira ovu kuhinju iz 1970-ih za porodicu od pet članova, izvođač građevinskih radova za kuće na ključ i renovator Alair Homes je proširio prostor kako bi odgovarao potrebama porodice.

Uklonili su zid i dodali prostrano kuhinjsko ostrvo. Ovoj kuhinji su dali nov izgled sa zemljano zelenim ormarićima i prelepim kvartskim radnim površinama. Ono što je nekada bilo ružno, sada je srce doma.

Lepota pločica na zidu

Uklanjanje gornjih ormarića u ovom renoviranju kuhinje od strane @themabelhouse napravilo je mesta za prelepu plavu pločicu za zid (Portmore Sky Glazed Ceramic Tile by Tile Bar). Otvorena polica omogućava da pločice zasijaju, pružajući funkcionalni prostor za odlaganje. U ovom slučaju, masivne rustične police se slažu sa modernim pločicama i glatkim baznim ormarićima.

Transformacija mračne stare kuhinje

Iako gotovo svima sviđa bela kuhinja, ovi crni ormarići od @cginteriorsnl nas osvajaju. Obojili su ih crnom bojom Iron od Benjamina Moore-a, što pruža oštar kontrast naspram belog zida i celom prostoru daje sofisticiranu notu.

Boja za bojenje transformiše celu kuhinju ostavljajući raspored relativno nepromenjenim. (Zamenili su jedan ugao ormarićem sa otvorenim policama.)

Elegancija bele kuhinje

Ova renovacija od strane @alieshaporto uključivala je transformaciju onoga što ona naziva svojom “Olive-Garden” kuhinjom sa teškim konsolama i ornamentima u elegantan, visokokvalitetni san.

Novi bezvremenski završeci uključuju kremaste bele ormariće, luksuzni mermer, bakarne ručke i moderne ogromne svetiljke. Ali zvezda večeri je veliko tamno zeleno ostrvo – zaista inspirisan izbor!

 

Borjana Božić

AndreyPopov/gettyimages