4 japandi kuhinje mirnog i urednog dizajna

by | October 25, 2023
japandi kuhinje su kombinacija japanskog i skandinavskog stila

Uzimanje najbolje od japanskog i skandinavskog stila, japandi kuhinje su oličenje čiste organizovanosti i povezanosti sa prirodom kroz kontraste.

Uprkos velikoj udaljenosti, oba stila dizajna enterijera imaju jednu zajedničku važnu stvar: jaku vezu sa prirodnim elementi. U slučaju japandi stila, to se pre svega ogleda u korišćenju materijala, tako da je fokus na prirodnim sirovinama kao što su kamen, papir ili drvo.

4 japandi kuhinje mirnog i urednog dizajna

Od svetlog drveta i prirodnog kamena do tamnih akcenata metala ili keramike, u nastavku pogledajte najlepše japandi kuhinje.

Članak se nastavlja posle reklama

Drvo i keramičke pločice

Pločice u kuhinji zapravo imaju vodeću ulogu u ovoj kuhinji. Reljef vertikalno raspoređenih, keramičkih pločica daje visećim kuhinjskim elementima novu dimenziju. Nežne boje daju prostoriji svežinu i lakoću, a istovremeno su usklađene sa lakiranim hrastovim drvetom trpezarijskog stola i stolica.

Porodična kuhinja

Skandinavska otvorenost i japanska elegancija vešto su spojene u ovu modernu kuhinju. Da bi se akcentovale funkcionalne komponente dizajna, odlučili su se za duboku crnu boju koja se jasno izdvaja od svetlog ostatka prostorije. Stroga struktura takođe pruža vizuelni kontrast organskim teksturama betonskog poda i drvenim zidnim oblogama.

Članak se nastavlja posle reklama

Članak se nastavlja posle reklama

Japandi kuhinje sa ostrvom

U ovoj japandi kuhinji predstavljen je, ni manje ni više, nego omaž danskom zanatu, koji pokazuje svoju modernu stranu u preradi čvrstih prirodnih materijala – hrasta, mermera i nerđajućeg čelika. Centralni element ove japandi kuhinje je ostrvo koje kao da lebdi na njegovoj bazi od nerđajućeg čelika. Postavljeno je između dvoje francuska vrata koja propuštaju mnogo svetlosti, a ne ometa se ni pristup balkonu.

Članak se nastavlja posle reklama

Otvorena japandi kuhinja

Zašto skrivati kuhinjski pribor koji se koristi svakodnevno? To su se i vlasnici ove japandi kuhinje zapitali. Otvorena i svetla prostorija mešavina je funkcionalne industrijske i klasične vintidž kuhinje u kojoj otvorene police od hrasta i mermera postavljaju ton u prostoru. Ne samo da nude prostor za šolje i činije, već savršeno prikazuju i neka umetnička dela.

Članak se nastavlja posle reklama

 


Miljana Momirović

Phongpun Loomthong/GettyImagesPlus