Pre i posle: Renoviranje trpezarije u minimalističkom stilu

by | October 26, 2023
Renoviranje trpezarije

Prostorija se mogla pohvaliti dobrom osnovom. Ovo renoviranje trpezarije je dobar primer mekog minimalizma sa neutralnim ali smelim akcentima.

U nastavku pogledajte kako je trpezarija izgledala pre renoviranja, a kako izgleda sada.

Pre i posle: Renoviranje trpezarije u minimalističkom stilu

Pre transformacije, prostorija uopšte nije bila trpezarijski prostor. Visoki plafoni, ogromni prozori i elegantne lajsne su zaista olakšale transformaciju. Da bi ove karakteristike zablistale, prepravljeni su drveni podovi, zidovi su ofarbani u oštru belu boju, osvetljenje je promenjeno i uklonjene su teške zavese.

Sa tim čistim listom, krenuli su u stvaranje otvorene i prozračne atmosferu osvežavajući nameštaj, završnu obradu i dekorativne predmete.

Renoviranje trpezarije

S obzirom da su vlasnici već imali dnevnu sobu, a da je druga bila smeštena odmah pored kuhinje, bilo je potpuno logično i prikladno da je pretvore u elegantnu trpezariju.

Bez obzira na prednosti koje je nudila, ova prostorija godinama nije bila renovirana. Bila je pretrpana sa previše nameštaja, a živopisni uzorci su samo dodavali osećaj nereda.

Ovo je predstavljalo veliki problem jer je previše ometalo prostor, a to nažalost nije ono što je bio njihov stil. Sadržaj dnevne sobe zaklonio je njene privlačne karakteristike, uključujući obilje prirodnog svetla, visoke plafone, lajsne i zidne obloge.

Vlasnici su bili odlučni da novu trpezariju učine ležerno sofisticiranom, pristupačnom, laganom, otvorenom i prozračnom. Pošto su želeli modernu estetiku u prostoru, nijedan nameštaj nisu mogli da iskoriste.

Podovi i zidovi u trpezariji

Nakon brušenja drvenih podova do svetle nijanse, zidovi su ofarbani u bledu boju mentazelene. Ta boja je veoma specifična ali nisu želeli da zadržavaju čistu belu jer u minimalističkom prostoru može stvoriti osećaj prazne ploče.

Osvetljenje

Stone lampe i zidne svetiljke ustupile su mesto centralnom crno-belom lusteru koji je dokusna tačka u ovoj minimalističkoj trpezariji.

Renoviranje trpezarije: Nameštaj

Ispod, moderan, okrugli trpezarijski sto okružen je belim tapaciranim trpezarijskim stolicama koje dodaju skulpturalni detalj i svojim oblinama odražavaju oblik stola. Njihov otvoreni dizajn omogućava da reljefni detalji na dnu trpezarijskog stola dođu do izražaja.

Držeći se palete smelih neutralnih i mekih tekstura, renoviranje trpezarije završeno je postavljanjem niske komode na zadnjem zidu. Neutralno umetničko delo sa dve figuralne skice postavljeno je na zidu odmah iznad.

Kako postići izgled luksuzne trpezarije?

Miljana Momirović

JZhuk/GettyImagesPlus