Pravilo za organizaciju: Ovako to rade u Skandinaviji

by | January 27, 2024
Skandinavsko pravilo za organizaciju

Skandinavci kombinuju efikasnost i jednostavnost kako bi stvorili ravnotežu i harmoniju u prostoru. Ovo je njihovo glavno pravilo za organizaciju.

Skandinavske tehnike organizacije su pod uticajem skandinavskog stila, koji naglašavaju jednostavnost, funkcionalnost i minimalizam. Ove tehnike se fokusiraju na stvaranje organizovanih prostora bez nereda koji su vizuelno privlačni, praktični i promovišu osećaj smirenosti.

U nastavku pogledajte kako da to postignete.

Pravilo za organizaciju: Ovako to rade u Skandinaviji

Skandinavski minimalizam je mnogo više od trenda u dizajnu enterijera. U pitanju je izbor životnog stila koji u fokus stavlja jednostavnost, funkcionalnost i duboka povezanost sa prirodnim elementima.

Ovaj pristup organizaciji i dizajnu enterijera karakterišu čiste linije, neutralna paleta boja i nenatrpana, ali prijatna atmosfera.

Skandinavsko pravilo za organizaciju

Švedski izraz Lagom se prevodi kao “taman prava količina” ili “ravnoteža”, pristup organizaciji i dekoraciji doma koji promoviše umerenost i harmoniju izbegavanjem preteranosti i fokusiranjem na ono što je bitno.

Skandinavsko pravilo za organizaciju naglašava jednostavne i uredno nameštene životne prostore. Ovaj stil generalno dovodi do stvaranja otvorenih prostora koji propuštaju mnogo svetlosti, čineći da izgledaju prostoru.

Ovo ne znači nužno prihvatanje ekstremnog minimalizma, nego bi trebalo da imate dovoljno onoga što volite da izazovete radost. U suštini, Lagom znači “ne previše, ni premalo”.

Najvažnije pravilo: Zadržite samo ono što ima vrednost u prostoru i donosi radost.

Lagom takođe podstiče savesni konzumerizam i motiviše vlasnike domova da unose samo stvari koje su im potrebne ili jednostavno vgole. Investirajte u bezvremenski nameštaj koji izdržava test vremena i prevazilazi trendove dizajna enterijera.

Ovo pravilo za organizaciju promoviše jednostavnost i funkcionalnost, pa investirajte u nekoliko kvalitetnih predmeta koji imaju jasnu funkciju i mogu biti multifunkcionalni. Na primer, udvostručiti se kao skladište, umesto gomilati mnoge nepotrebne stvari koje deluju kao nered. Ovo je posebno važno kada organizujete male prostorije.

Lagom podstiče dizajnere da uravnoteže nameštaj i prostor kako bi postigli udobno, dobro proporcionalno okruženje, umesto da prenatrpaju prostoriju.

Miljana Momirović

Artjafara/GettyImagesPlus