Kako ulepšati spavaću sobu, a da ništa ne potrošite?

by | December 31, 2023
Kako ulepšati spavaću sobu, a da ništa ne potrošite

Lepa spavaća soba ne podrazumeva uvek i visoke troškove. Pogledajte kako ulepšati spavaću sobu, a da ne žrtvujete ni stil, ni budžet.

Kako ulepšati spavaću sobu, a da ništa ne potrošite?

Lepši izgled spavaće sobe, a da zapravo ne kupite ništa novo zahteva malo kreativnosti. Međutim, postoji nekoliko jednostavnih ideja koje možete primeniti za potpuno novi izgled. U nastavku pogledajte kako ulepšati spavaću sobu na pet primera.

Promenite osvetljenje

Osvetljenje možda i ne zvuči kao element spavaće sobe koji bi mogao promeniti enterijer, ali zapravo zamena osvetljenja ili samo promena sijalica može napraviti veliku prazliku.

Ponekad se jednostavno toliko naviknemo na nešto u prostoru da prestajemo to da primećujemo, a promena osvetljenja zaista može da osveži spavaću sobu. Da biste prostoriji pružili svež izgled, to ne zahteva novu kupovinu. Umesto toga, budite kreativni i koristite ono što već imate.

Počnite tako što ćete zameniti osvetljenje za dramatičan uticaj na ambijent i potpunu tranfsormaciju.

Dekorativni predmeti

Za dekoraciju spavaće sobe ne morate potrošiti mnogo. Čak nema potrebe ni za kupovinom uopšte. Sigurno imate u svom domu dekorativne predmete koje biste mogli uneti u spavaću sobu i pružiti im novi život. Ovakvo rotiranje stvoriće utisak lepšeg prostora, a da niste zapravo uradili ništa.

Krupnim dekorativnim predmetima potrebno je ostaviti negativnog prostora kako bi zaista došli do izražaja. Ako pak želite da grupišete nekoliko manjih, vodite računa o tome da su različitih dimenzija kako bi stvorili privlačan prikaz.

Ne samo da ćete kreirati fokusnu tačku u prostoru, već ćete uneti i vaš karakter.

Novi raspored u spavaćoj sobi

Ako se pitate kako ulepšati spavaću sobu, jedan od najuticajnijih koraka svakako da će biti novi raspored. Ovaoko možete postići potpuno novi izgled u prostoru.

Jednostavna promena rasporeda nameštaja može dati novu perspektivu. Iskoristite ono što imate tako što ćete premestiti predmete, zameniti zavese iz druge prostorije, preurediti dekoraciju ili potpuno razmestiti nameštaj.

Pokušajte da zamenite komodu i akcentnu stolicu ili drugačije orijentišite krevet. Takođe možete da promenite zidnu umetnost, stolne lampe i prostirke za one koje trenutno imate u drugim prostorijama. Ponekad su savršeni komadi već u vašem domu i samo ih treba postaviti u novu prostoriju kako bi poprimili potpuno drugačiji izgled.

Kako ulepšati spavaću sobu biljkama?

Još jedna brza i jednostavna promena uključuje unošenje zelenila u vašu spavaću sobu. Napravite prikaze od biljaka koje možete pronaći u vašem dvorištu ili na pijaci, stavite ih u vazu i voila – novi život u prostoru.

Ako ovo redovno radite u vašoj spavaćoj sobi, enterijer će bez sumnje izgledati privlačnije. Osim toga, ovo je sjajan način da u svoj prostor ubacite malo boje.

Posteljina

Da učinite svoj krevet luksuznijim, to možete postići bez ikakvih troškova. S obzirom da je glavna fokusna tačka u prostoru, promena njegovog izgleda imaće najveći utica.

Lako je zameniti posteljinu. Postoji toliko ideja za nameštanje kreveta koje uključuje korišćenje posteljine koju već imate – ali na tomeniji način. Potražite u drugim sobama velike, četvrtaste jastuke da biste dodali utisak, i ukradite šareno ćebe iz vaše dnevne sobe da biste ga nemarno prebacili na kraj kreveta.

Pokušajte da koristite svoju posteljinu da unesete neke nove boje u sobu tako da se zaista oseća osveženo i drugačije.

 


Miljana Momirović

FollowTheFlow/GettyImagesPlus