Mirisna i čista spavaća soba – večernja rutina

by | December 14, 2023
Mirisna i čista spavaća soba

Čista spavaća soba pre spavanja može poboljšati kvalitet sna i učiniti da prostor uvek prijatno miriše. Nije vam potrebno više od 5 minuta, a čini čuda. Pogledajte kako da vaša spavaća soba uvek blista.

Mirisna i čista spavaća soba – večernja rutina

Koncept večernje rutine potiče od restorana, prodavnica ili drugih prostora u kojima je čišćenje i organizovanje u pripremi za sledeći dan suštinski zadatak. Ova ideja je širom društvenih mreža i kada je reč o čišćenju doma, a milioni ljudi smatraju da je ovo terapeutski način da prostor uvek ostane uredan, čak i kada nemaju mnogo vremena.

Raspoloženje u spavaćoj sobi

Prvi korak pre nego što započnete sa pospremanjem spavaće sobe je uspostavljanje raspoloženja. Iako nije nužno povezano sa čišćenjem ili organizovanjem, ovaj korak će učiniti da se osećate opuštenije i više ćete uživati, a kada završite, vaš prostor će zaista biti spreman za uživanje.

Prigušivanje svetla i slušanje mirne muzike tokom čišćenja mogu vam pomoći da se opustite. Osim toga, mirisne sveće defintivno doprinose ambijentu, pa ih nemojte zaboraviti.

Čista spavaća soba i radni prostor

Ukoliko je vaša spavaća soba ujedno i radni prostor (a često to jeste), vaš kvalitet sna može neprimetno postati sve lošiji. Prepun radni sto unosi vizuelnu buku i može biti izvor stresa jer vas konstantno podseća na nezavršene zadatke.

Zbog toga možete provesti dragocene minute pre spavanja u grču i stresu koji odlažu san. Ipak, čak i ako niste sve završili, odvojite vreme da organizujete radni prostor i pospremite sve papire kako biste lakše započeli sledeći dan.

Noćni ormarić

Održavanje vašeg noćnog ormarića organizovano je od suštinskog značaja za funkcionalnu i čistu spavaću sobu, tako da bi sledeća stvar bila sklanjanje sitnica koje ga zatrpavaju. To uključuje šolje, čaše, kozmetičke proizvode i drugo.

Od ključnog je značaja da obezbedite da poslednji uvid u dan bude bez nereda i pozitivan, stvarajući idealno okruženje za miran san, a noćni ormarić je obično poslednja stvar koju vidite pre nego što zatvorite oči.

Prijatan miris u spavaćoj sobi

Ako nas pitate, omiljena večernja rutina, pre odlaska u krevet je lagano špricanje spreja sa mirisom lavande kako bi posteljina ostala sveža i mirisna. Osim što dokazano poboljšava kvalitet sna i podstiče opuštanje, lavanda takođe deluje protiv bakterija koje se zasigurno kriju u vašem krevetu.


Miljana Momirović

FollowTheFlow/GettyImagesPlus