Tamna spavaća soba za miran san: 5 primera

by | October 1, 2023
Tamna spavaća soba za miran san: 10 primera

Verovali ili ne, tamna spavaća soba je savršena za miran i kvalitetan san. U nastavku pronađite inspiraciju među savršeno dizajniranim primerima. 

Tamna spavaća soba: Savršen dizaj za adekvatan odmor

Jarko crvene, bogate tamnoplave, sive, smeđe i upečatljive crne nijanse su savršeni izbori za šemu dizajna spavaće sobe. A ako je ostatak vašeg doma preplavljen živahnim ili neutralnim nijansama, idealno je ući u prostoriju namenjenoj odmoru koja je dizajnirana tamnim i relaksirajućim bojama.

U nastavku pogledajte savršeno dizajnirane spavaće sobe kojima je cilj bio baš da stvore idealno mesto za odmor.

Tamna spavaća soba: Dejstvo zelene boje

Zelena, boja prirode ima provereno umirujuće i antistresno dejstvo na čoveka. Kao i generalno pirodni elementi, tako se i ova boja preporučuje u dizajnu eneterijera u što većoj meri. Ipak, kako njena tamna nijansa izgleda u spavaćoj sobi možete videti na predloženom primeru. Iskorišćena je na svim detaljima kako bi se dobila jedinstvena atmosfera, a mesingani detalji su odlično istaknuti.

Tamna spavaća soba: Kombinacija stilova

Na prikazanoj fotografiji vidimo zanimljivo uređenu spavaću sobu u kojoj dominiraju industrijski i vintage stil. Zidovi obojeni u tamnosivu sa izraženim dekorativnim lajsnama su poslužili kao idealna pozadina krevetu sa metalnim naslonom. Tamna nijansa poda unosi toplinu, a vintage tepih se odlično uklopio u ovu postavku.

Tamnoplava u spavaćoj sobi

Jedna od omiljenih boja za spavaću sobu je plava, a sve češće njene tamne nijanse postaju prvi izbor korisnika. Iako svetle nijanse asociraju na vedro nebo i pučinu, tamne nijanse plave boje nose sa sobom efekat mira i odlične su za prostoriju u kojoj je glavni cilj odmor, kako tela tako i psihe.

Energična i tamna spavaća soba

Crvena boja u spavaćoj sobi nosi sa sobom posebnu energiju, a istovremeno je odličan izbor za elegantnu i šik spavaću sobu. Ako odaberete tamnije nijanse, dobićete prostor koji će imati antistres efekat. Takođe, možete uvesti braon detalje, drvo ili plišani materjal, za poseban osećaj topline.

Tamna spavaća soba: Hrabar izbor

Za one smele i hrabre, crna boja je pravi izbor. Iako je redak odabir, među dizajnerima je ona omiljena boja za spavaću sobu. Pažljivim odabirom osvetljenja i detalja moguće je stvoriti savršeno harmoničan ambijent.

Ako vam se dopadaju primeri tamnih spavaćih soba, onda je vreme da odaberete idelanu boju za vašu prostoriju.

 

 

 


Borjana Božić

in4mal/gettyimages