Boje za spavaću sobu koje postižu intiman i miran prostor

by | October 28, 2023
Boje za spavaću sobu

Od japandi stila do pastela, ove boje za spavaću sobu stvaraju umirujuću atmosferu. Pogledajte kako da postavite potpuno drugačiji ton u prostor i poboljšate kvalitet sna, samo uz pomoć boja.

Boje za spavaću sobu koje postižu intiman i miran prostor

Nežnoroze

Meke i delikatne nijanse u spavaćoj sobi su jedan od najboljih izbora kada je reč o boji za zidove i stvaranje umirujućeg prostora.

Kada birate najbolju neutralnu nijansu, inspirišite se ovom nežnoroze bojom koja podseća na rumeno nebo pri zalasku sunca. Takva boja neba zaista oduzima dah i uvek je ispunjena toplinom. Nežnoroze tonovi idealni su i za postizanje sofisticiranog i mirnog ambijenta.

Kada uklapate ovu nijansu u vašu spavaću sobu, možete je kombinovati sa vintidž estetikom, starinskim nameštajem i drvenim elementima.

Tamna spavaća soba

Ako ste prirodno manje skloni da posežete za tamnim bojama, a u spavaćoj sobi pokušate da stvorite umirujući osećaj, duboki tamni tonovi zaista mogu biti jednako efikasni u stvaranju spokojnog prostora.

Tamne boje mogu biti umirujuće poput toplog zagrljaja kada se pravilno koriste. U tom slučaju odlučite se za nemaštaj i dekorativne predmete u svetlim bojama za stvaranje vrhunski intimnog i toplog prostora.

Plava spavaća soba

Za izgled u trendu, odlučite se za plavu spavaću sobu sa ljubičastim podtonom. Ova nijansa pruža umirujući osećaj, dodajući i snažan osećaj smirenosti i spokoja, istovremeno pružajući zaista zadivljujuću spavaću sobu.

Prvo, možete se odlučiti da sobu natopite bojom odabranom nijansom plave, što će vam pomoći da stvorite ugodan i ušuškan osećaj. Alternativno, možete je upariti sa mekanim belim bojama za stvaranje klasičnog stila.

Pastelne boje za spavaću sobu

Odlučivanje za svetle pastele kao što su nežno ružičaste, nebeskoplave ili zelene boje žalfije će izazvati snažan osećaj smirenosti i spokoja zbog njihove povezanosti sa prirodnim okruženjem.

Uz veliki broj različitih pastelnih boja koje možete izabrati, ova opcija se može prilagoditi vašim stilskim preferencijama, ali pastelne nijanse će univerzalno stvoriti opušteni osećaj dok će u spavaću sobu uneti i nežno prskanje boja.

Kada je u pitanju stilizovanje ideja pastelnih soba u spavaćoj sobi, ove nijanse se mogu koristiti od plafona do poda ili, za izgled u japandi stilu, uparite ih sa oštrim belim i bledo sivim bojama uz prirodne elemente.

Žalfijazelena

Dekorisanje zelenilom stvara bliže veze sa prirodom, tako da je dobar izbor ako želite da proširite mir prirode u dom. Osim što izgleda elegantno, žalfijazelena takođe može imati pozitivan uticaj na kvalitetniji san.

Ako tražite ideje za zelenu spavaću sobu, a da se u potpunosti ne posvetite farbanju zidova, umesto toga možete da usmerite ovu umirujuću nijansu na nameštaj.

 


Miljana Momirović

Victoriia Kovalchuk/GettyImagesPlus