4 koraka do luksuzne kuhinje bez renoviranja

by | January 5, 2024
5 koraka do luksuzne kuhinje bez renoviranja

U 2024. godini, uloga kuhinje nije samo praktična, već se vodi računa i o estetici. Otkrivamo kako da postignete izgled luksuzne kuhinje bez renoviranja.

4 koraka do luksuzne kuhinje bez renoviranja

Šta je bolje od toga nego da na listu ciljeva za 2024. godinu dodate i lepši enterijer? Počnite od kuhinjskog prostora u kom male promene imaju veliki uticaj.

Prirodni elementi

Napravite promene u kuhinji koje će vam insant poželeti dobrodošlicu u prostoru. Dodavanje prirodnog materijala poput ratana, drveta, kamena i slično mogu uneti teksturu i toplinu u vaš kuhinjski prostor.

Razmotrite i novi set trpezarijskih stolica ili pletenu korpu za dekoraciju trpezarijskog stola/kuhinjske radne ploče. Ovaj korak ne zahteva veliku posvećenost, a čini prostoriju otmenijom.

Osvetljenje u kuhinji

U 2024. godini vredi se fokusirati i na kuhinjsko osvetljenje. Iako vam se možda čini da je van vidokruga, zapravo doprinosi estetici i izgledu prostora. Osvetljenje se često previdi, ali može u potpunosti da promeni ambijent. Zamenite staru plafonjeru sa nečim hrabrim i lepim.

Osim toga razmislite i o slojevitom osvetljenju, kao što su zidne ili čak stone lampe koje u kuhinju mogu uneti toplinu dok pripremate večeru.

Ručice i slavina

Ako želite da postignete izgled luksuzne kuhinje bez renoviranja, ne biste verovali koliko jednostavna promena ručica za kuhinju ili slavine može da napravi razliku.

S druge strane, farbanje kuhinjskih ormarića se uvek isplati, posebno ako su očuvani ali želite novi izgled koji vas neće koštati promene svih elemenata.

Dekoracija luksuzne kuhinje bez renoviranja

Kuhinja često nije prostorija u kojoj se prikazuje umetnička dela ili dekoracija, ali zato što je to prostor za zabavu, druženje i opuštanje, kao i kuvanje, zaslužuje malo pažnje i detalja.

Karakter možete uneti u prostor kroz jedinstvene komade ili umetničke slike. I zapravo možete da ažurirate svoju kuhinju bez kupovine bilo čega novog ako koristite detalje koje već imate, na primer u dnevnoj sobi.


Miljana Momirović

FollowTheFlow/GettyImagesPlus