Ovo je dokaz da je mala luksuzna kuhinja bolja od velike

by | January 12, 2024
Ovo je dokaz da je mala luksuzna kuhinja bolja od velike

Skoro da može u džep da stane ali ova mala luksuzna kuhinja otvorenog koncepta podiže utisak o celom prostoru. Pogledajte vi tu otmenost.

Ovo je dokaz da je mala luksuzna kuhinja bolja od velike

Nakon što je poplava izazvala štetu od vode u njenom studiju na radnom mestu u Seattle, dizajnerka enterijera Reena Ravi videla je priliku da prostor otvorenog koncepta unese urbani luksuz. Da bi postigla takav izgled, ona kaže: “Počela sam sa mesingom i prosto nastavila sa njim.”

Pre transformacije, kuhinja je bila veoma jednostavna, ništa nije upadalo u oči, a nije bilo ni dovoljno prostora“, kaže Ravi. “Sada je luksuzna, dramatična – i funkcionalna.”

U nastavku pogledajte kako izgleda ova mala kuhinja.

Mala luksuzna kuhinja – raspored

Ovaj mali stan iz 2006. godine bio je sumoran i mračan prostor kome je očajnički bio potreban karakter. Iako je Ravi imala slobodu kada je u pitanju stil, suočila se sa drugim ograničenjima. Složeni propisi sprečavali su je da pomera bilo koji od postojećih vodovoda.

Na kraju, da bi izbegla komplikacije, raspored male luksuzne kuhinje je ostao isti. Međutim, iako nije mogla da menja postavku sudopere i kuhinjskih uređaja, visoki kuhinjski elementi omogućili su da iskoristi svaki centimetar prostora.

Kuhinja u obliku slova L maksimalno je iskoristila ugao u ovom otvorenom konceptu, dok centralni deo zauzima kuhinjsko ostrvo sa dodatnim prostorom za skladištenje.

Kuhinjski elementi i ostrvo

Plavi kuhinjski elementi u dubokim tonovima sa kombinacijom mesinga i drvenog kuhinjskog ostrva zaista odaju luksuzan izgled. Zlatne ručiće za kuhinju dodatno se ističu na ovakvoj pozadini. Kombinacija otvorenih i zatvorenih ormarića omogućava da prostor ne deluje suviše zatvoreno što bi dovelo do toga da izgleda vizuelno manje.

Na kraju, otvorene police i kuhinjsku radnu ploču dekorisala je vazama sa svežim cvećem, knjigama kao i umetničkim slikama koje odražavaju njen karakter.

“Pošto su kuhinja, trpezarija i dnevni boravak jedan prostor, kuhinjsko ostrvo se može pomeriti u stranu kada je potrebno više prostora”, objašnjava ona. Ali takođe “dodaje dodir otmenosti ovoj kuhinji.”

 

Miljana Momirović

Joe Hendrickson/GettyImagesPlus