Ovakva kafe kuhinja u italijanskom stilu dominira u 2024.

by | January 15, 2024
Ovakva kafe kuhinja u italijanskom stilu dominira u 2024.

Utvrdili smo da će italijanske kuhinje dominirati, a kafe kuhinja u italijanskom stilu je njena toplija verzija. Pogledajte kuhinjski trend za 2024. godinu.

Svi imamo svoj omiljeni kafe, zbog atmosfere, izgleda i ukusa ili kvaliteta kafe. I ispostavilo se da je opsesija kafeima i kulturom kafe postala toliko istaknuta da će trend uređenja doma u ovom stilu biti dominantan ove sezone.

Kafe kuhinja u italijanskom stilu

Čini se da će 2024. biti godina kuhinje jer uređenje ove često zaboravljene, utilitarne prostorije kuće konačno dobija veliku ljubav.

Kafe kuhinja u italijanskom stilu ima za cilj stvaranje toplog, prijatnog prostora koji podseća na omiljeni kafić, ovaj trend je fokusiran na ponavljanje vašeg iskustva sa kafom kod kuće i prihvatanje elemenata koji će to omogućiti.

U nastvaku pogledajte tri ključna elementa ovog stila.

Aparat za kafu

Zapravo nijedna kafe kuhinja u italijanskom stilu ne može da funkcioniše bez aparata za kafu. Zbog toga, ako ste ljubitelj dobre šoljice kafe, preporučujemo da investirate u jedan. Osim što će vam pružiti prijatno iskustvo u jutarnjim časovima, aparat za kafu je i dobra fokusna tačka.

Bilo da se radi o aparatu za espreso ili za nes kafu, sve dok se odlučite za model koji odgovara na dnevne potrebe za kofeinom – pogodili ste.

Kafe kuhinja u italijanskom stilu – paleta boja

Ukoliko želite da ponovite italijanski stil u kafe kuhinji, nećete pogrešiti ako se odlučite za boje koje su inspirisane kafom.

Razmislite o paleti boja koja uključuje prirodne tonove drveta, bež i kremastobelu za stvaranje prijatnom i umirujućeg ambijenta.

Iako se ovo prvenstveno odnosi na boju kuhinjskih elementata i zidove, postoje i manje promene koje možete primeniti čak i u kuhinji iznajmljenog stana. Postavite kafe zavese ili kuhinjske krpe u istoj paleti. Ako imate trpezarijski sto u kuhinji, možete dodati stolnjak u ovim nijansama ili jastučiće za trpezarijske stolice.

Otvorene police

Konačno, razmislite o postavljanju otvorenih polica kako biste na moderan način prikazali svoje omiljene šoljice i drugo posuđe. Ipak, izbegavajte izgled prenatrpanih polica jer ovo ume vizuelno opteretiti enterijer.

Osim posuđa i pribora, ovo je dobro mesto i da istaknete jedan ili dva dekorativna predmeta.

 

Miljana Momirović

Victoriia Kovalchuk/GettyImagesPlus