Minimalističke neutralne kuhinje – ali sa karakterom

by | January 18, 2024
Neutralne kuhinje

Jedan od najpopularnijih trendova su neutralne kuhinje – ali inspirisane toplim minimalizom. Pogledajte kako da i vi ulepšate jednostavnu kuhinju.

Minimalističke neutralne kuhinje – ali sa karakterom

U 2024. godini, među najpopularnijim trendovima za uređenje doma su, između ostalog, maksimalizam i dopamin dekoracija. Ovi stilovi odnose se na unošenje ličnosti u prostor kroz eksperimentisanje smelim bojama. Međutim, ukoliko ste ljubitelj minimalizma, a želite da istaknete karakter u prostoru, neutralne kuhinje u 2024. godini su sve, samo ne beživotne.

Sa posebnim fokusom na zemljane neutralne nijanse, dizajneri enterijera su opsednuti ovim prirodnim i organskim izgledom kuhinjskih elemenata u 2024. godini.

Paleta boja

Neutralni kuhinjski elementi inspirisani toplim minimalizmom u zemljanim tonivima koje promovišu umirujući izgled inspirisan prirodom. Dakle, nije reč isključivo o oštim belim kuhinjama, već i u prihvatanju svetlobraon, bež, pa čak i prigušene zelene za šemu boja.

Ove neutralne nijanse obično odražavaju svetlu paletu boja, ali mogu uključivati i tamnobraon boje, koji su istaknut trend boja za 2024. godinu.

Tople, neutralne nijanse su prepoznate po stvaranju prijatnog osećaja koji pomaže u stvaranju udobne kuhinje, ali njihovi zemljani tonovi obezbeđuju bezvremenski dizajn.

Za drugu interpretaciju trenda neutralne kuhinje, mnogi dizajneri enterijera preporučuju da se odlučite za glinene tonove. Kažu da su takve boje savršene za stvaranje umirujućeg prostora, a takođe izgledaju savremenije nego bež. Istina, boje gline mogu izgledati pomalo hladno ali u kombinaciji sa zlatnim akcentima, svaka kuhinja će prštati od luksuza.

Dekoracija neutralne kuhinje

Kada je reč o dekoraciji neutralne kuhinje, sada imate potpunu slobodu da istaknete svoj karakter. Da li ćete se držati neutralne palete boje ili ćete ići ka dopamin dekoraciji, to zavisi od vašeg stila. Međutim, ono što je sigurno, sa podlogom čistih boja, lako ćete uklopiti najrazličitije nijanse i bezbrižno ih rotirati od sezone do sezone.

Od jednostavnih projekata, kao što je promena ručica za kuhinju i slavine, do unošenja umetičkih slika i upečatljivih dekorativnih predmeta, čak će i neutralna kuhinja u minimalističkom stilu odisati jedinstvenošću.

Miljana Momirović

shironosov/GettyImagesPlus