Izbegnite veliko renoviranje: Ovi jednostavni radovi će promeniti vaš dom

by | January 18, 2024
Izbegnite veliko renoviranje: Ovi jednostavni radovi će promeniti vaš dom

Neke od ovih radova moći ćete završiti čak i u jednom danu, a skoro da ne zahtevaju nered i buku.

Jednostavni radovi koji će sprečiti veliko renoviranje

Bez obzira da li žurite ili ne, činjenica je da kada započnete radove, već jedva čekate da se završe. Ove renovacije su brze jer traju manje od nedelju dana. Iako nisu obimne, poboljšaće funkcionalnost, estetiku ili udobnost vašeg doma. Neke će biti gotove u jednom danu, dok će druge zahtevati najviše sedam dana.

Uklonite španski zid ako još uvek postoji u domu

Iako je tekstura zidova postala popularna, stari španski zid, grublji i izraženiji, često nije željen. Ako ga još uvek imate i želite se osloboditi, znajte da je ovo jedna od renovacija koje traju manje od nedelju dana. Iako je malo nezgodno jer morate prekriti španski zid (ili ga ostrugati) i zatim ga obrusiti, ova promena će unaprediti izgled vaših zidova.

Krečenje cele kuće je najveća promena

Pripremite se da ceo dom osvežite za manje od nedelju dana. Majstori će prekriti i zaštiti podove, prozore, vrata i nameštaj. Idealno je isprazniti nameštaj kako bi bilo lakše kretanje i rad majstora. Skoro ćete više vremena potrošiti na izbor prave boje nego na samu slikarsku intervenciju.

Postavite laminatni pod ili obradite drveni parket

Ove dve renovacije takođe možete završiti u razumnom roku. Postavljanje laminatnog poda je prilično jednostavno i brzo, a drveni parket možete obraditi kako biste povratili sjaj. Radovi će biti gotovi za manje od nedelju dana, uzimajući u obzir veličinu doma.

Jednostavni radovi mogu biti i zamena prozora

Ovo je još jedna brza renovacija koja će poboljšati energetsku efikasnost vašeg doma. Dobićete termalnu i zvučnu izolaciju, a sama zamena prozora može se završiti za manje od nedelju dana.

Novi izgled unutrašnje stolarije za manje od nedelju dana

Promenite unutrašnja vrata, ručice, šarke i okvire/mate. Ovo je brza promena koja će osvežiti izgled vašeg doma, a radovi će biti gotovi za manje od nedelju dana.

Brza renovacija: Novi ormarići

Najduži deo ovog posla je izbor dizajna unutrašnje raspodele novog ormara i vrata. Međutim, kada se sve odluči, zamena ormara će trajati manje od nedelju dana, pružajući vam estetsko poboljšanje i funkcionalnost.

Zamena kade tuš kabinom

Ako ne želite raditi kompletan remont kupatila, zamena kade tuš kabinom, sa odgovarajućim ekranom i slavinama, može biti gotova za manje od nedelju dana. Ovo će povećati prostor u kupatilu.

Postavljanje staklenih pregrada

Bez obzira da li želite zatvoriti terasu ili kuhinjsku galeriju, staklene pregrade se brzo postavljaju i rešenje će biti spremno za upotrebu za manje od nedelju dana.

Izrada nameštaja po meri

Prilagođeni komadi nameštaja, kao što su klupa, biblioteka, ili plakar sa određenom svrhom, mogu biti gotovi za manje od nedelju dana.

Usklađivanje izlaza na terasu

Ova renovacija traje manje od nedelju dana i ima za cilj stvaranje povezanog dnevnog prostora, bez stepenica i neravnina između unutrašnjeg prostora i terase.

Obnovite plafon i postavite više tačaka svetla ili podnih svetala

Još jedna brza renovacija koja je vrlo atraktivna. Postavljanje lažnog plafona radi izolacije doma, izravnavanje plafona ili redistribucija tačaka svetla sa više reflektora ili podnih svetala traje manje od nedelju dana. Ako se koriste gipsane ploče, radovi su brzi, a osvetljenje će potpuno transformisati prostor.

Ove brze renovacije su odličan način da osvežite svoj dom i unapredite njegov izgled i funkcionalnost za veoma kratak period.

Borjana Božić

FollowTheFlow/gettyimages