Pre i posle renoviranja: Malo italijansko kupatilo

by | January 18, 2024
Italijansko kupatilo

Skoro da može stati u džep ali ovo malo italijansko kupatilo će vas šarmirati. Bez mnogo troškova, ovo kupatilo u italijanskom stilu dobilo je novi izgled.

Kada je ovaj mladi par kupio kuću na terasi sa dve spavaće sobe, kupatilo je bilo dobre veličine, ali ne u njihovom stilu,”Sviđalo mi se što je prilično tradicionalno, ali želela sam da bude otmenije”, kaže Hannah. “Nije mi se svidelo koliko je prostor bio taman i želeo sam da se izgleda potpuno drugačije, a da pritom ne potrošim mnogo novca.”

U nastavku pogledajte rezultat renoviranja kupatila.

Članak se nastavlja posle reklama

Pre i posle renoviranja: Malo italijansko kupatilo

Pre renoviranja, boje u kupatilu bile su poprilično staromodne: plava i svetlobraon. Iako se preporučuje kombinacija hladnih i toplih tonova, ovaj izgled nikako nije bio usklađen i delovao je nedovršeno.

Pločice za italijansko kupatilo

Kupatilske pločice sa plavim uzorkom su ono što se na prvi pogled (a i na drugi) ističe u renoviranom prostoru. Inspiracija je došla od pločica za kupatilo sličnog izgleda koje je prar video na odmoru u Italiji. “Dobijam toliko komplimenata za niih, posebno od ljudi koji obično preferiraju neutralniji stil.”

Članak se nastavlja posle reklama

Dilema: Kada ili tuš

Kupatilo nije bilo dovoljno prostrano da ima odvojenu kadu i tuš, ali kada su shvatili da tuš može da se postavi na zid iznad kade, a da se paravan postavi uz kadu, sve je došlo na svoje mesto.

Članak se nastavlja posle reklama

Da biste upotpunili izgled kade, napravili su i zidnu nišu za kozmetičke proizvode. “Ne volim da vidim proizvode sa strane kade i želela sam da dodam posebnu regiju za njih jer mi je važno da stvari budu uredne.”

Članak se nastavlja posle reklama

Još jedna karakteristika na listi želja vlasnika bila je dupla glava tuša, ali je na kraju služila nešto drugačijoj svrsi. “Bila sam tako uzbuđena što imam duplu glavu tuša, ali sada manju glavu koristim samo za zalivanje biljaka.”

Članak se nastavlja posle reklama

Na kraju, zbog prostornog ograničenja, nije bilo dovoljno mesta za kupatilski ormarić za umivaonik. Umesto toga, odlučila se za viktorijanski stil koji je upotpunio ovo italijansko kupatilo.

 


Miljana Momirović

Joe Hendrickson/GettyImagesPlus