Pre i posle: Renoviranje malog kupatila

by | November 6, 2023
Pre i posle: Renoviranje malog kupatila

Renoviranje malog kupatila može biti izazovan projekat, ali uz pravilan pristup i budžet-friendly ideje, možete postići impresivan rezultat. Evo nekoliko primera kako mala kupatila mogu biti potpuno transformisana uz održavanje niskih troškova, ali sa stilom na umu.

Od staromodnog do novog: Renoviranje malog kupatila

Pre renoviranja: Staromodno kupatilo

Početno stanje ovog kupatila je bilo prepuno zastarelih elemenata, poput starih sanitarija, poda, cevi, kade i lavaboa. Bilo je neophodno da se prilagodi potrebama mlade porodice. Očuvani su osnovni raspored i oktagonalni prozor.

Članak se nastavlja posle reklama

Nakon renoviranja: Moderno crno-belo kupatilo

Ovde su smele cementne pločice sa uzorkom postavile ton za dizajn malog kupatila. Kontrastne boje pločica se ponavljaju na mat crnim elementima i belim pločicama sa crnim fugama. Jeftin ormar iz IKEA zamenio je stari, čime su troškovi ostali niski. Drvene prednje stranice fioka dodaju teksturu i dimenziju savremenom prostoru.

Pre renoviranja: Stara, nepraktičana kada

Originalna roze kada iz 1948. godine odala je pravu starost ovog kupatila. S obzirom na to da je porodica više volela tuširanje, ovaj prostor od 5×8 stopa nije odgovarao njihovoj jutarnjoj rutini. Renoviranje je dodalo praktičan tuš i mnogo stila ovom malom kupatilu.

Članak se nastavlja posle reklama

Nakon renoviranja: Stilski mali makeover kupatila

Klasični šuster sa tušem zamenio je decenijama staru kadu, dajući ovom renoviranom kupatilu svež izgled. Kako bi ostali unutar budžeta, vlasnici su zadržali originalni lavabo i jednostavno ga osvežili bojom i novim okovima. Umesto zamene starog podnog pločica, pokrili su ga jeftinim pločicama koje se lepe na pod, pružajući brzu i ekonomičnu promenu.

Članak se nastavlja posle reklama

Pre renoviranja: Zaključano u prošlom vremenu

Ovo malo kupatilo u bungalovu iz 1920-ih godina bilo je puno šarma, ali i izazova. Curenje vode iz stare wc šolje, zaprljan lavabo na postolju i zastareli elementi bili su na listi prioriteta za renoviranje.

Članak se nastavlja posle reklama

Nakon renoviranja: Elegantno renoviranje malog kupatila

Vitki lavabo na postolju dodaje gracioznu formu prostoru, a istovremeno ne zauzima puno prostora. Lako održavanje oplate iza lavaboa dodaje atraktivan arhitektonski element u ovom malom kupatilu. Postavljanje obojenih perlica tik iznad sredine zida privlači oko i pruža osećaj visine i šarma.

Članak se nastavlja posle reklama

Ovi primeri pokazuju kako se mala kupatila mogu transformisati sa ograničenim budžetom, uz pažljivo planiranje i kreativne ideje. Bez obzira na stanje vašeg kupatila, sa malo truda i inovacije, možete postići impresivne rezultate.


Borjana Božić

snorkulencija/gettyimages