Red flags u vezi – obratite pažnju na enterijer

by | November 6, 2023
Red flags u vezi - obratite pažnju na enterijer

Pre nego što zaglavite u odnosu koji nema budućnost, pripazite na red flags u vezi. Ovih 8 stvari u njegovom domu su neprihvatljive za odraslog muškarca.

Red flags u vezi – obratite pažnju na enterijer

DIY katastrofe

Dizajneri enterijera su se složili da nema ničeg goreg od loših DIY projekata. Iako nameštaj ume biti poprilično skup, pa čak i dekoracija, mnogi odlaze predaleko kada je u pitanju majstorisanje i odlučuju da dizajniraju, iako prosto nemaju talenat za to. I onda ne možete da sklonite pogled sa te katastrofe nasred dnevne sobe…

Ne plašite se da razvijete sopstveni stil, ali budite pažljivi sa DIY projektima jer mogu ozbiljno narušiti ostatak prostora.

Članak se nastavlja posle reklama

Jeftina posteljina

U spavaćoj sobi defintivno ne bi trebalo da štedite. Loša, jeftina posteljina izgleda zaista depresivno. Ipak, vrlo je važna i boja jer, kako kažu dizajneri, šumskazelena ili tamnoplava može da znači da ćete ubrzo postati samo prijatelji jer odaje utisak studentske sobe, a to može da ukaže da vaš muškarac dovoljno zreo za ozbiljne stvari.

Red flags u vezi: Previše dekoracije

Maksimalistički stil je jedno ali kada neko bez nekog posebnog reda, šeme boja i sličnosti stila razbacuje dekorativne predmete po svom domu – ovo može biti znak za uzbunu. Ponekad muškarci umeju da preteraju i počnu da pretvaraju dom u dečju sobu, što je nimalo estetski, posebno ako je sve previše meko i pastelno.

Šta je sa knjigama?

Ako se nađete u situaciji da se zateknete u stanu gde ne postoji ama baš nijedna knjiga (stripovi se se računaju), verovatno vam je jasno šta da činite. Ali šta kada ih ima previše? Ume biti čudno kada nemate ni gde da ostavite kafu jer je sve zatrpano knjigama, a ukoliko krenete da spustite šoljicu na korice knjige, verovatno ćete dobiti mrzovoljan pogled.

Članak se nastavlja posle reklama

Na stranu načitani muškarci koji zaista znaju šta govore jer će se potruditi da ih uredno organizuju, postoje i oni koji kupuju knjige i nikada ih ne prelistavaju – njih bi trebalo zaobići.

Loša umetnička slika

U istom duhu kao i katastrofalni DIY projekti, još jedna crvena zastavica je i umetničko delo u istom stilu. Takvi komadi zaista mogu pojeftiniti izgled prostora i odaju utisak da nemate ukusa. Osim toga, nije najpametnije ni ostatiti zidove praznim jer se tumači kao nedostatak perspektive i života u beloj kutiji.

Članak se nastavlja posle reklama

Džungla u stanu

Iako nema ništa loše u kućnim biljkama, postoje neki ljudi koji malo preteruju sa isticanjem svog statusa „tate biljke“. Veliko drveće i biljke postali su lak i jeftin način da se popuni prostor u stanu umesto da se prihvati praznina. Kada se posmatra sa strane izgleda tako čudno, a dom može poprimiti i neprijatan miris.

Neuredan prostor

Prenatrpanost sobe sa previše predmeta na koje se može fokusirati ne samo da je nametljivo za oko, već zaista dovodi mnoge stvari u pitanje. Zamislite da vas je neko pozvao na kafu, a da se nije ni udostojio da pospremi nered. Čak i ne mora da bude otmeno, samo uredno. Ako vidite paučinu, prljave prozore, prašinu – ovo je velika crvena zastavica.

Članak se nastavlja posle reklama

Toksično kupatilo

Možete mnogo zakjljučiti o nekome na osnovu onoga što se dešava u njihovom kupatilu. Ako je tu kanta za otpatke, da li nedostaje kesa? Da li se prostorom širi neprijatan miris ili vidite dlake svuda okolo? Niko ne želi da mu se kaže „čuvajte se kupatila“ dok se kreće niz hodnik. U najmanju ruku, čisto i uredno kupatilo pokazuje gostima da ste praktična odrasla osoba.

 

Članak se nastavlja posle reklama

Miljana Momirović

AndreyPopov/GettyImagesPlus