Kako da uvek imate prijatan miris u kupatilu?

by | October 18, 2023
Prijatan miris u kupatilu

Nema ništa lepše od ulaska u kupatilo koje miriše lepo, zar ne? Prijatan miris u kupatilu nije samo do osveživača i sveća… pročitajte u nastavku.

Kako da uvek imate prijatan miris u kupatilu?

Cirkulacija vazduha

Ako postoji privremeni problem sa neprijatnim mirisom u kupatilom, prvo što možete da uradite jeste da provetrite prostor. Takođe može pomoći u smanjenju nivoa vlažnosti nakon tuširanja, sprečavajući razvoj buđi na pločicama i plesni. Ovo su dva krivca za plesnjiv miris koji može izazvati alergije i probleme sa disanjem. Zbog toga je od suštinskog značaja da redovno luftirate kupatilo, a uvek se možete osloniti na prećiščivač za vazduh.

Da biste uklonili svakodnevne mirise i preostalu vlagu, otvorite prozore i vrata da uđe svež vazduh. Pokušajte da stvorite promaju tako što ćete otvoriti više prozora. Takođe možete postaviti ventilatore koji će vam pomoći da pomerate vazduh.

Članak se nastavlja posle reklama

Peškiri za kupatilo

Ako ste ikada oprali ruke i primetili da i dalje imaju neprijatan miris, verovatno je zato što je vašim peškirima potrebno osveženje. Iako su neki materijali sposobni da se brzo osuše, i dalje će vremenom postati leglo buđi i izvor neprijatnih mirisa.

Preporučujemo da peškire perete svake nedelje ali odvojeno od ostatka veša. Takođe možete izostaviti omekšivač kako ne biste narušili moć upijanja. Ne zaboravite da operete i prostirke za kupatilo takođe bar jednom nedeljno.

Članak se nastavlja posle reklama

Očistite odvode

Začepljen odvod može izazvati ozbiljno neprijatan miris, toliko jak da se može zadržati u vašem kupatilu. Preostale dlake, sapun i nečistoće često doprinose začepljenju, a kada se to desi, miris će se vremenom samo pogoršavati.

Obično možete sami da rešite ovaj problem, a možete i preventivno čistiti odvod za sprečavanje začepljenja.

Članak se nastavlja posle reklama

Kako da se rešite neprijatnog mirisa iz veš mašine?

Prijatan miris u kupatilu: Biljke

Za dodatnu dekoraciju, kao i prijatan miris, zašto se ne biste okrenuli biljkama? Suve biljke mogu proizvesti intenzivnu prijatnu aromu, plus doprinose izgledu kupatila. Takve biljke često odbijaju bubice, pa mogu biti funkcionalne.

Članak se nastavlja posle reklama

Kanta za smeće

Ako se kanta za smeće u vašem kupatilu retko koristi ili sadrži samo manje predmete, kao što su pamučni štapići ili maramice za skidanje šminke, može potrajati dok se ne napuni. Problem sa ovim je što se preostali mirisi mogu nakupiti pre nego što se konačno isprazni. Uverite se da je redovno praznite, čak i ako nije potpuno puna.

Članak se nastavlja posle reklama

Ako su se tečnosti prosule u dno vaše kante za smeće u kupatilu, to može podstaći širenje bakterija i stvaranje neprijatnih mirisa koji će szadržati čak i nakon što ispraznite kantu. Male kese za smeće mogu pomoći u sprečavanju ovih nereda i olakšati pražnjenje kante.


Miljana Momirović

ArchiViz/GettyImagesPlus