Omiljeni detalj u domu: Ovako svoj dom uređuju naše čitateljke

by | November 7, 2023
Omiljeni detalj u domu: Ovako svoj dom uređuju naše čitateljke

Razgovarali smo sa učesnicama foto konkursa, a one su nam otkrile gde pronalaze inspiraciju u uređenju svog doma.

Omiljeni detalj u domu: Gde pronalaze inspiraciju naše čitateljke

Instagram konkurs „Omiljeni detalj u domu“

Aleksandra Paunović (@sandra_photo_lover)

Inspiraciju za uređenje doma nalazim svuda. Priroda mi je nepresušni izvor ideja za dekoraciju i njene elemente rado unosim u enterijer. Nekada je dovoljan zanimljiv dezen u radnji ili pak slika u magazinu ili Internetu da se mašta pokrene.

Upečatljiv detalj ne mora biti ni skup, ni nov. To mogu biti rasparene šoljice stare pola veka, grana drveta koju je reka oblikovala i patinirala, reciklirana flaša zanimljivog oblika ili pak šiblje ubrano kraj puta. Lepota je svuda oko nas!

sandra_photo_lover

Članak se nastavlja posle reklama

Branka Stojanov (@mojaoaza_mojdom)

Inspiraciju vidim svuda oko sebe i ne treba mi puno vremena da napravim sliku u glavi, pa posle to u svom domu. Mogu sedeti u bašti, kafica, zapaziti granu na trotoaru i zamisliti to kao celinu. Pinterset, časopisi i mnogi profili na društvenim mrežama nude mnogo informacija i saveta, ali smatram da čovek mora da ima osećaj i “oko” za uređenje.

To ili imaš ili nemaš. Nikada nisam slepo pratila trendove, što se vidi na mojim slikama, jer ne volim “kalupe” ni u čemu. Svaki dom predstavlja osobe koje žive u njemu, to je taj lični pečat. Volim da kombinujem boje koje na prvu ruku izgledaju nespojive, ali kad se sagleda celina onda vidite potpunu priču i sliku. Ljubav prema uređenju datira još iz tinejdžerskih dana, ali mislim da je sad baš pravo vreme za to, kad znate šta i kako hoćete. Kombinujem stilove, puno detalja i u svakoj prostoriji jedna boja dominira.

Volim drvo, detalje od metala i prirodne materijale različitih tekstura. Svaka slika koja je nastala je ljubav, trud i vreme i veoma sam srećna i ponosna što i drugi to cene i vide. Podrška najbližih je naravno veoma bitna, jer porodica nam je sve u životu, od nje sve počinje i u njoj sve završava.

Članak se nastavlja posle reklama

mojaoaza_mojdom

Danijela Židov (@dani_j_e_l_a)

Inaspiraciju za uređenje doma nalazim u samim predmetima koje pronađem za svoj dom. Pogotovo ako nađem neki zanimljivi i neobičan predmet. Jednostavno pustim da me on sam inspiriše. Isto tako, može me i inspirisati lep, sunčan dan, godišnje doba,  buket cveća. Sve one sitnice sto čine život veselijim.

Članak se nastavlja posle reklama

dani_j_e_l_a

Alma Gudžević ( @a.g.interieur_)

Zovem se Alma Gudžević. Rođena sam u Novom Pazaru, malom, lepom gradu na reci Raškoj koji se nalazi u Srbiji. Već 16 godina živim u Nemačkoj sa mužem i tri ćerkice. Za uređenje svog doma inspiraciju pronalazim na raznim mestima, u prirodi, cveću, prirodnim materijalima, pesmi, ukrasnim svećama, vazama i svemu što se mom oku svidi u momentu. Moram posebno da naglasim da je moja najveća inspiracija ljubav i moja porodica. Taj unutrašnji osećaj me često vodi ka dobrim kombinacija koje moram odmah sprovesti u delo. Shodno tome je nastala i većina projekata u mom domu. Jako sam vezana i predana svemu što radim. Veoma sam energična, spontana i nepredvidiva osoba i nisam osoba koja nešto pomno planira danima i mesecima.

a.g.interieur_

Članak se nastavlja posle reklama

Jelena Cihaber Lazic  (@home_jeki87)

Trudim se da pratim trendove, inspirišu me najviše profili na Instagramu. Naravno, trudim se da ostavim neki lični pečat.

home_jeki87

Članak se nastavlja posle reklama

Borjana Božić

Instagram

Tags: