Kako muškarci uređuju svoj životni prostor

by | August 6, 2023
Kako muškarci uređuju svoj životni prostor

U današnjem vremenu, kada naše živote sve više oblikuju nepredvidljive okolnosti, sve više cenimo udobnost i umirujuću atmosferu svog doma.

Ovako muškarci uređuju svoj prostor

Pojava digitalnog detoksa postala je neodoljiva potreba gradskih stanovnika, dok se aktivan način života postepeno zamenjuje novim trendom – eskapizmom. Ovaj trend podrazumeva težnju za osamom i mirom, ali bez napuštanja doma. Ako je stan za ženu mesto koje podseća na kreativnu laboratoriju, za muškarca je to tvrđava u kojoj funkcionalnost zauzima vodeće mesto. Stručnjaci dele savete o tome kako stvoriti idealan prostor u domu za voljenog muškarca.

Jednostavne forme i minimalizam

Pri uređenju savršenog enterijera za vašeg dragog, prvo razmislite o stvarima koje zaista ne može da zamisli bez tokom slobodnog vremena. Ovi enterijerski predmeti – bilo da je to polica za kolekciju vinilnih ploča ili fotelja za čitanje – moraju biti istovremeno jednostavni i udobni. Za ljubitelje filma, na primer, udobna sofa s niskim naslonom i dubokim jastucima može biti odličan izbor. U njoj možete “utonuti” i potpuno uživati u gledanju novog filma ili čitanju omiljene knjige.

Članak se nastavlja posle reklama

Muškarci vole tople tonove

Muškarcima često imponuju prirodne nijanse. Zato ne možete pogrešiti sa proverenim i smirujućim kombinacijama plave, smeđe i bež boje. Uključite u enterijer i boje ili akcente povezane sa muškim interesovanjima. Zelena ili khaki, duboko plava i kraljevski bordo – sve će ovo ceniti vaš izabranik. Takođe, muški prostor treba da odražava ličnost vlasnika stana.

Članak se nastavlja posle reklama

Prirodni materijali

Muškarci obično cene samo prirodne i prirodne materijale: kamen, drvo, metal. Sigurno će ceniti enterijerski predmet sa sopstvenom pričom ili tehnologijom izrade. Na primer, sto od hrasta i crnog oraha, svaki primerak koji je ručno izrađen i razlikuje se jedinstvenim uzorkom drveta, sigurno će dirnuti srce vašeg izabranika. A lovčeva strast sigurno neće odoljeti stolici ručno izrađenoj od visokokvalitetne italijanske kože, sačuvane su sve individualne oznake i karakteristike životinje.

Članak se nastavlja posle reklama

Dekor

Muškarci su zainteresovani za sve originalno, masivno i izražajno. Zonu odmora možete urediti koristeći postere i fotografije koje odražavaju hobije ili strasti vlasnika. Važno je zapamtiti da muškarci obraćaju pažnju na male detalje. Na primer, posebna drvena zidna ploča mogla bi se svideti jedriličarima ili onima koji sanjaju da se upoznaju sa tim sportom: svaki element ploče izrađen je od tikovine – dragocenog drveta koje se koristi pri izradi jahti.

Članak se nastavlja posle reklama

 


Borjana Božić

cyano66/gettyimages